Miksi lapsettomuus lisääntyy?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen pidempään miettinyt kun ihmisillä on tahaton lapsettomuus lisääntynyt. Mistä se johtuu? Onko meidän elintavat romahduttanut hedelmällisyyden? Ennen vanhaan saatiin se n. 10 lasta. Tiedän että silloin oli lapsikuolleisuus suurempi. Joten siksi ehkä haluttiin lapsia enemmän. Ehkäisyä ei ollut joten ns vahinkoraskauksia tuli. Onko ruokamme prosessoitu liikaa? Ilmansaasteet on varmasti yksi tekijä. Voisiko syynä olla ehkäisypillerit ym. Hormoonit menee sekaisin kun ehkäistään raskaus ns. luonnottomalla keinolla. Enkä siis vastusta ehkäisyä mutta tällaisia mietin. Tavallaan vastustetaan luontoäitiä kun halutaan lapsi vasta myöhemmällä iällä. Eikä niin että ura ensin ja lapset sitten joskus. Nainen kuitenkin on luotu synnyttämään lapsia ja miehet siittämään lapsia. Niin se luonto on meidät luonut lisääntymään ja jatkamaan sukua. Täälläkin palstalla on monia pitkään yrittäneitä joilla ei raskaus ala. Olette varmasti miettineet mistä lapsettomuus johtuu?
 
vierailija
Kemikaalit lisääntyneet ja siittiöiden laatu ja määrä laskenut. Joskus oli tutkimuksia, että jos äiti esim meikkaa niin lapsen hedelmällisyys kärsii. Hiusten värjäys taitaa olla pahin yksittäinen siittiöiden ja munasolujen vahingoittaja kosmetiikkapuolelta. Myös maalit, pesuaineet, pakokaasut vaikuttaa. Hedelmällisyys lähtee jonkinmoiseen laskuun jo 25 ikä vuoden jälkeen. Varmaan yhteisvaikutus näitä kaikkia niin kuin itsekin listasit.
 
vierailija
Ibuprofeenin käyttö raskausaikana vähentää tyttösikiön munasoluja ja vaikuttaa siittiöiden laatuun pojilla.

Samoin tekee "turvallinen" parasetamoli, muttei yhtä laajassa määrin.
 
vierailija
Naisten hedelmättömyyteen ja vaikeuteen raskautua vaikuttaa myös oman äidin elämäntavat raskauden aikana; aktiivinen/passiivinen tupakointi, ravinto, altistuninen kemikaaleille. Eli tämän hetken keskimääräinen 30 v lapsettomuuden painiva nainen kärsii siitä miten 90-luvulla elettiin. Ainakin passiivista tupakointia oli vaikea tuolloin välttää. Lisääntynyt istumatyö heikentää miehen siittiöitä ja ottaen huomioon miten vähän nykynuoriso liikkuu vaan kökkii puhelimet ja pleikkaohjaimet kädessä, ongelmat ei varmasti tule ainakaan vähenemään. Tämä lisättynä siihen että moni kokee elämäm ja toimeentulon olevan liian epävarmaa ja lisääntymisen yrittäminen aloitetaan suhteellisen myöhään.
 
  • Tykkää
Reactions: Millis86
vierailija
Koronarokotteet aiheuttavat hedelmättömyyttä. Yksi asia monesta haittavaikutuksesta, mistä vaietaan. Arpapeliä, kuka saa rokotteen missä näitä haittavaikutuksia aiheuttavia aineita on ja missä ei.
 
vierailija
Elämö on epävarmempaa, vakityöpaikka - tai edes määräaikainen - ei ole mikään itsestäänselvyys nuorella iällä tai ollenkaan, kuten joskus oli. Työelämä on muutenkin muuttunut, voi olla vaikea löytää omaa alaa, vaatimukset ovat kovia ja kuten sanottua, työllistyminen usein hyvin epävarmaa. Naisia syrjitään työelämässä mahdollisen perheellistymisen pelosta, sekin vaikuttaa.
Ympöristön kemikalisoituminen alentaa hedelmällisyyttä. Miesten siemennesteen laatu on huonontunut. Ylipainoisuus on lisääntynyt ja liikkuminen vähentynyt, mitkä voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen; passiivisuuden lisäöntyminen voi vaikuttaa myös normaalipainoisilla. Elämä on stressaavampaa ja kuormittavampaa, mikä voi vaikuttaa hormonitasapainoon.
Hormonaalinen ehkäisy estää luonnollisen "vauvakuumeen". Ehkäisyvalmisteiden hormonit päätyvät viemäriin ja sieltä lopulta takaisin juomaveteen, eivät taatusti tee hyvää miehille.
Onhan näitä...
 
  • Tykkää
Reactions: Millis86

Yhteistyössä