Miksi lapsellasi on älypuhelin?

  • Viestiketjun aloittaja Älytön puhelin
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Ikäraja;30181169:
Whatsappin ikäraja on 16 vuotta...
You affirm that you are either more than 16 years of age, or an emancipated minor, or possess legal parental or guardian consent, and are fully able and competent to enter into the terms, conditions, obligations, affirmations, representations, and warranties set forth in these Terms of Service, and to abide by and comply with these Terms of Service.
WhatsApp :: Legal

Huoltajan suostumus riittää.
 
"susu"
itsekkin olin ennen sitä mieltä,että vasta yläkoulussa oleva saa älypuhelimen.Nyt miedän viidesluokkalaisenna on 80€ maksanut anroid puhelin.Kätevintä siinä on se,että siinä on gps paikannin,näen kännykästä tai koneelta missä poika liikkuu.
 
bobla
Täällä tuo malli minkä ostimme oli se kaikkein edullisin mitä oli saatavilla, maksoi 49e. Joten miksi olisimme ostaneet kalliimman ekaluokkalaiselle?
Ja kukaan ei ole sanallakaan maininnut lapselle puhelimesta mitään, koska hänet on kasvatettu niin että puhelimellä ei tavitse elvistellä. Puhelin on repussa koulupäivän ( yleensä kylläkin kotona) ja jos hänen tarvitsee soittaa, ottaa hän numeroa tekemättä, eleettömästi kännykkänsä ja soittaa.

Ikävää, jos olet opettanut lapsellesi että puhelimesta täytyy tehdä esittelytilanne. Ja sillä pitää elvistellä.
Aika leppoisaa kilpailutusta, jos tuo 49 euron puhelin on edullisin minkä voi löytää. Mutta jos rahaa on, niin miksipä turhaa sitä vähän edullisempaa hankkimaan. Eiköhän se todellinen motiivi löydy sieltä joukkoon kuulumisen ja vertaishyväksynnän tarpeesta.

Nostan hattua kasvattajille, jotka voivat kasvattaa lapsestaan pois ihmiselle kovin luontaisen piirteen. Antiteesinähän voi toki esittää, että on olemassa ihmisiä, joissa ei olisi ylpeyttä (elvistelyn, huomion enemmyyden ja paremmuudentunteen tarvetta).

Mielestäni vanhempien rakkaus on monesti myös sinisilmäisyyttä sen suhteen, kuinka lapsi menettelee, kun vanhempi ei ole näkemässä. Puhelimen käyttö saattaa olla vaatimattoman eleganttia vanhempien silmien alla ja jotain ihan muuta kavereiden keskuudessa.
 
vierailija
Minä aion ostaa ensi vuonna kouluun menevälle lapselleni vanhanaikaisen peruspuhelimen eli en todellakaan älypuhelinta. Ja aion pitää mukulan niin kauan irti älypuhelimesta kuin vaan mahdollista. Toki käyttää mun älypuhelinta kerran viikossa pikkuisen aikaa pelaamiseen, mutta siinä kaikki.

Syy siihen, etten halua muksulla olevan missään nimessä älypuhelinta on 7. luokalle nyt menneen sukulaispoikani netti -ja peliriippuvuus. Hänkin sai älypuhelimen ruinaamisen jälkeen vasta 5. luokalla, mutta ihan koko ajan on känny käteen liimattuna ja jos ei käytä kännyä niin on tietokoneella pelaamassa. Kotona taistellaan koko ajan asiasta, mutta on todella taitava vaivihkaa etsimään puhelimensa tai hiipimään tietokoneelle, kun peliaikaa rajoitetaan. Urheilee kyllä paljon myös, mutta tuo nettiriippuvuus ei ole tervettä.

Tiedän kyllä, että koulussa ruvetaan käyttämään varmaan enemmän älypuhelimia vaikka 3. tai 4. luokalla. Jos silloin älypuhelimen ostan, niin todellakin noin, että saa käyttää koulussa wifiä opiskeluun ja kotona ehkä hieman muutaman kerran viikossa.
 
vierailija
Jos ekaluokkalaisilla (ja useilla eskareillakin) on käytössä iPadit koulussa opetusvälineenä, niin miksi olisi jotenkin hullua että ekaluokkalaisella on älypuhelin käytössä? Vanhanmallisessa luurissa ei ole mitään vikaa, meidänkin tytöllä oli mun vanha kunnes se hajosi. Mutta miksi en olisi ostanut ajantasaista laitetta lapselle, joka tulee elämään koko tulevaisuutensa näiden laitteiden parissa. Joku vauhkosi antavansa älypuhelimen vasta tyyliin yläkoululaiselle ettei tule riippuvuutta. Ei ihan järkevää... Ei nämä ole mitään vaarallisia hi-tec tuotteita, vaan ihan normaaleja jokapäiväisiä välineitä. Kyse ei ole myöskään kiusaamisvälineestä (toki KAIKESTA kiusataan, mutta ei puhelimista sen enempää kuin vaikka vaatteista.) mutta kyllä olisi minulta kurja temppu jos kieltäisin whatsuppin tytöltä ( tokaluokkalainen) kun siellä iltaisin vaihdetaan porukassa kuulumisia, nauretaan yhteisille jutuille ja sovitaan porukan tapaamisista. Ei tyttö kavereitaan sen takia menettäisi, mutta miksi estää tälläinen mukanaolo?
 
vierailija
Meillä ei vielä ole lapsilla puhelimia, vanhin kun on eskari eikä vielä mielestäni sellaista tarvitse. Ekalle mennessä lapsi saa puhelimen, joka tulee ilman muuta peruspuhelin - kosketusnäytöllä ja älyllä.

Kyllä tämän päivän "peruspuhelimia" ovat nimenomaan edukkaat kosketusnäytölliset puhelimet (joissa muistin määrä ei ehkä päätä huimaa, kamera ei kummoista kuvanlaatua takaa ja netillä ei huippunopeuksiin päästä - mutta päästään kuitenkin).

Nämä "vanhan malliset perusluurit" näppäimineen ovat jäänne entisestä ja niitä löytyy kaupasta malli tai pari niitä varten jotka eivät yksinkertaisesti pysty tai halua kulkea kehityksen mukana vaan tahtovat pitäytyä vanhoissa tottumuksissaab - koska aina on se pieni osa porukkaa jolle uusi teknologia ei joko sovi tai jotka vaan ovat Matti Myöhäisiä ja vastustavat kaikkea uutta.

Meille muille älypuhelin ei todellakaan ole tänä päivänä mikään juppijuttu tai kummallisuus - vaan ihan tavallinen puhelin.
 
vierailija
Lapsi aloitti juuri koulun ja olin aikonut ostaa ihan tavallisen puhelimen, en mitään älypuhelinta. Mutta lapsi kinusi älypuhelinta, kun muillakin on ja päädyin ostamaan 69€ maksaneen älypuhelimen. Tosin saatesanat oli, että jos toi hajoaa, niin toista ei saa, vaan sitten tulee tavallinen puhelin.

Pari peliä tossa on, mutta aika harvakseen niillä pelaa. Alkuun kuvasi kovasti videopätkiä, mutta sekin on jo laantunut ja puhelin lojuu pääosin jossain.
 

Yhteistyössä