Jaa. Meillä taas erinomaiset arvot runsaasta maitorasvan käytöstä huolimatta Sokeria taas vältellään, samoin kovetettuja kasvirasvoja.Meillä rasvaton, koska en halua lasteni verisuoniin kerryttää sydänkohtauksen aiheuttavaa huonoa rasvaa. Hyviä rasvoja annan kyllä huolella. Ja tämän suosituksen sain ravintoterapeutilta , joka tutkii pohjanmaan runsasta sydän- ja verisuonitautien esiintymää ja heti meidän perheen rasva-arvot paranivat:=)
niiin ja sitä piti vielä sanoa.. että kun muksu tuosta vielä kasvaa ja alkaa juomaan normi maitoo niin sitten siirrytään kevytmaitoon. Se on parempi lapselle, sanoitte mitä tahansa (tämä siis minun mielipide, ja monen muun asiantuntijan myös)rasvaton on halvempaa! miksi muuten näin?
mutta meillä juodaan rasvatonta, koska.. no en tiedä.. ihan samalta maistuu kuin kevytmaitokin.
Juuri näin. Mutta se virhe sulla tuli että maidon rasva on nimenomaan kovaa rasvaa, eläinrasvaa. Ei pehmeää kasvirasvaa. Eli mieluummin rasvato maito ja rasva rypsiöljynä ruuan mukana. Kova rasva tukkii verisuonet, pehmeä ei. Näin pelkistetysti, toki riippuu myös mm. mistä rasva tulee, kova rasva juustossa on pienempi paha kuin maidossa jne.aappee, kyse on pikemminkin minkälaisesta rasvasta on kyse, maidon luonnollinen rasva ei ole huono vaan hyvä, avocado, rypsiöljy jne. Aivot tarvitsee näitä rasvoja ja moni vitamiini tarvitsee jotta keho pystyy edes hyödyntämään niitä.
Meidän aivot ja kehoi tarvitsee näitä rasvoja kuten auto öljyä.
Maitoahan se on eikä vettä, mitä siinä maitopurkissa on...?Kaikki nestehän koostuu suurimmaksi osaksi vedestä. Kun maidosta (jossa on sitä vettä) poistetaan rasva jää jäljelle vettä enemmän, kuin siinä rasvaisemmassa versiossa. (puhutaan siis prosentuaalisesta osuudesta) Toki siinä rasvattomassakin on jäljellä vielä veden lisäksi esim proteiineja, mutta sis enemmän vettä.
Valiolla on se hilja tms maito. Käsittelemättömämpää ja parempaa. Minun mielestäni. Ei tarvii juuakkaan niin paljoa, kuin jos vetelisi rasvatonta...