Miksi islamin ja kristinuskon arvot ovat niiiin kaukana toisistaan?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kristinusko korostaa pidättäytymistä itsensä ylentämisestä, väkivallasta ja kostosta. Islam on sen sijaan kunnian ja koston uskonto ja oikeuttaa myös väkivallan "vääräuskoisten" tuhoamiseksi.

Ihmettelen miten islam on saanut niin paljon jalansijaa, vaikka se ei ole kovin onnistunut oppi: YK:n teettämän tutkimuksen mukaan maailman onnellisimmat maat ovat kristinuskon maita.

Jotenkin minulla on sellainen mielikuva (huom. mielikuva), että muslimimaat ovat keskimääräistä väkivaltaisempia ja elintasoltaan matalampia kuin kristityt maat.

Tietysti islamin usko on helpompi valjastaa maan etujen ja terrorin ajamiseen kuin rauhanomainen kristinusko.
 
vierailija
Ei vika ole uskoissa, vaan sen pilaamissa ihmisissä, ja kuinka sitä opetetaan. Jostain kumman syystä maanosat, joissa tutkitusti alemmalla älykkyydentasolla varustetut kansalaiset on huomattavasti helpompi aivopestä vääriinkin oppeihin, kuten islam.
Harhaopilla ja alemmilla kulttuureilla vain ohjataan alempirotuisia ihmisiä hallittavaksi massaksi ja historia on osoittanut parhaaksi hallintakeinoksi yhteisen vihollisen osoittamisen, koska sodat aina yhdistävät kansan.
 
r0s
Ennen Jeesusta (käännä toinenkin poski) ja Muhammedia (joka lupasi uskonsodassa kuolleille seitsemän neitsyttä ja...) ne -tai siis juutalaisuus ja islam- olivat hyvinkin samanlaiset.
 
vierailija
Ennen Jeesusta (käännä toinenkin poski) ja Muhammedia (joka lupasi uskonsodassa kuolleille seitsemän neitsyttä ja...) ne -tai siis juutalaisuus ja islam- olivat hyvinkin samanlaiset.
Toisen posken kääntäminen voisi hyvin olla sitäkin, että hyödynnetään vastustajan voimaa, ei siis vastusteta sitä, ja kääntyyhän siinä silloin se toinen poski, sivullisen mielestä voi näyttää siltä et olisi taronnut, vaikkei olekaan;)
 
vierailija
Olen lukenut sen vuosikausia sitten ja onhan se mahdollista.
https://www.youtube.com/watch?v=UKFyCg57CPY
"The film is set in 859 AD. The once great Tang Dynasty is now in decline. Numerous rebel groups have formed, the largest of which is the House of Flying Daggers, based in Feng Tian county. The Flying Daggers steal from the rich and give to the poor, gaining the support of the locals."
Ja milloinkas se Silkkitie karavaaneineen välitti tietoa - ja reseptejä - idästä lähteen ja eestaas kahtaalleen;)
Ohjelmassa oli hauska juttu se, et samaa sapuskaa sai molemmissa päissä :cool:
 
vierailija
Tätähän kannattaisi jakaa kaikkiin mahdollisiin paikkoihin urakalla!
Taitaisi jäädä usea itsemurhaiskunuori kotiin kun tarjolla ei olekaan typyjä vaan rypäleitä. Ojasta allikkoon, oman käden varassa iäti. :ROFLMAO::ninja:
https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/102008165
Löytyykö tuolta? En kertakaikkiaan t i e d ä, mitä noissa kaikissa on, mutta voihan niitä asioita muutkin etsiä. Mulla on vielä metsämansikoita poimittavana. Niitäkin muuten on valkoisena eikä linnut niitä noteeraa mitenkään, säästyvät ihmisille:love:

Olisko rypäleissä sama asia?
 
r0s
vierailija
Onhan sekä kristityillä että muslimeilla erittäin erilaisia suuntauksia ihan oman uskonsa sisälläkin, esim lestadiolaiset,mormonit, katolilaiset ja luterilaiset, muslimeilla sunnit ja siiat.
On hankala vertailla vain näitä pääuskontoja keskenään.
 
vierailija
Ja niistä entisistäkin on monenlaisia versioita, joita nykyään kukin kääntää sen opin mukaan, miten sanoja mieltää. Tässä 1 versio eräästä, jonka googlerobo kääntää niiden sanojen mukaan, joita joku sille on syöttänyt, oli se oikeen tai väärin, ikinä ei voi tietää. Sen ajan tekstejä kun ei kukaan voi tarkalleen tietää, mitä ovat tarkoittaneet.
 
vierailija
En ymmärrä, miksi ei suostu sitä linkkiä kopioimaan. Tässä tekstiä siitä:
"Ennen vuotta 1500 paperin kustannukset ylittivät huomattavasti tulostimen ja julkaisijan aiheuttamat muut kustannukset uuden kirjan julkaisemisen yhteydessä. Mitä suurempi kirja, sitä kalliimpi se oli. Folio Raamattu, kuten Gutenbergin 1450-luvun alkupuolella painama kirja, oli kaikille kohtuutonta vain muutama. Ensimmäinen pienikokoinen raamattu, joka on koskaan julkaistu, oli Johann Frobenin kesäkuussa 1491 Baselin julkaiseman latinankielisen tekstin oktavo-versio. Se tunnetaan yleisesti "köyhän miehen Raamatusta", ja sitä mallinnettiin Pariisin Vulgaten kolmetoista vuosisadan käsikirjoituksista jotka kiertävät edelleen pitkän ajan kuluttua painamisen keksinnöstä.

Tässä kuvattu kirja oli Raamatun maailman toinen oktavon painos. Sen kirjoittaja ja kustantaja, Girolamo de 'Paganini tai Hieronymus de Paganinis (latina) tunnetaan vain kolmella, Venetsiassa 1490-luvulla julkaisemallaan kirjamäärällä: 1492 latin. Raamattu, sen 1497 uusintapainos ja papin Gregorian pastoraalisen sääntö vuodelta 1492. Tämä tuotos, vaikka rajoitettu, ansaitsi hänelle etuoikeutetun paikan kirjapainon historiassa. Hänen 1492 Raamattunsa on muokannut fransiskaaninen tutkija Pierangelo da Montolmo (nimetty kolofonissa Petrus Angelus de Monte Ulmi). Paganinin kirjan sisältämässä tekstissä on aakkosellinen taulukko, joka on kirjoitettu fransiskaanilaisen Gabriele Brunon (s. 1508) laatimalla Tabula alphabetica historiarum Biblie -kirjoituksella, joka on yhteinen useimpiin nykyaikaisiin latinalaiskirjeisiin, kuten Jeromein prologeihin ja heprealaisten sanojen sanakirjaan . ensimmäinen kerta.

Yhtä merkittävää vuonna 149 Raamatussa on sen otsikkosivu. Gutenberg ei toimittanut Raamattua otsikkosivulla, koska raamatulliset käsikirjoitukset, joita hän yritti jäljitellä, ei ollut tällaista sivua. Ensimmäinen Raamattu, joka sisälsi otsikkosivun, oli vanha, Johann Prüss, Strassburg julkaisi vuonna 1486 latinalaisen folio. Ensimmäisen lehtensä suorakaide mainitsee yksinkertaisesti Textus Biblie ("Raamatun teksti") . Prussin esimerkin jäljittelivät muut tulostimet seuraavien vuosien ajan, Paganini oli ensimmäinen Raamatun kustantaja, joka loi otsikkosivun, joka koostui sekä tekstistä että kuvasta. 1492-painoksessaan otsikko "Biblia" on asetettu suureen suorakulmaiseen metsään, joka kuvaa Pietaria seisomassa nimbus-pään ympäri ja kaksi suurta avainta hänen oikeassa kädessään. Kirjoitus puun yläosassa lukee Tu es Petrus ("olet Peter"). Sekä teksti että avaimet, jotka ovat Peterin vakiomuotoisia piirteitä kuvataiteessa, on otettu "Pietarin tunnustuksesta" (Matthew 16: 13-19).Kuningas Jaakobin Raamatun jakeissa 18 ja 19 lukee seuraavaa: "Sinä olet Pietari, ja tämän kiven päälle minä rakennan seurakuntani ... Ja minä annan sinulle taivaan valtakunnan avaimet". Raamatun 1497 , Paganini käytti uudelleen puuta, mutta ei sisälsi sanaa Biblia hänen otsikkosivullansa.

Perinteisesti käsikirjoituksissa ja aikaisemmissa painetuissa kirjoissa tiedot töistä, sen tekijästä ja sen kustantajasta tallennettiin kolofonilla tunnetun tekstin lopussa. Paganinin Raamatussa on merkittävä kolofoni, joka sisältää rukouspyynnön, luettelon Raamatun moninaisista piirteistä ja tavanomaisista bibliografisista tiedoista tarkan päivämäärän kanssa, jolloin kirja valmistui.Tässä tekstissä Paganini viittaa Raamattuun vapaudeksi, "elämän kirja"."

Olipa kummallinen juttu:sneaky:
 

Yhteistyössä