Miksi ihmiset suhtautuu joukkoliikenteeseen yleensä niin torjuvasti?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Iltauutisissa haastateltiin Espoon metron avajaisissa metrolla kulkijoita. Iloisia ja tyytyväisiä joukkoliikenteen käyttäjiä.
Jokainen tekee omat valintansa. Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
Luin tänään kirjan, jossa nuori mies ajoi sähkömoottoripyörällä Saksasta Italiaan.
Kirja on painettu vuonna 2020. Googletan seuraavaksi onko niitä jo oikeasti käytössä.
Fiktiivinen ja viihdyttävä romaani, jossa otettiin kantaa ajankohtaisiin asioihin.
 
vierailija
Kaveri esimerkiksi autoilee töihin vaikka hän pääsisi joukkoliikenteellä aivan yhtä kätevästi.
On käytännössä mahdotonta, että pääsisi aivan yhtä kätevästi. Se tarkoittaa yleensä sitä, että pitäisi asua joukkoliikenneasemalla ja työpaikan pitäisi olla joukkoliikenneaseman vieressä. Lisäksi ko. joukkoliikennevälineen pitäisi on erittäin tiheällä välillä kulkeva. Helsingissä on kenties kymmenisen kerrostaloa, joissa asuva ja kauppakeskus Itiksessä työssä käyvä pääsee lähes tulkoon yhtä kätevästi metrolla duuniin kuin omalla autolla, mutta siinä se sitten onkin. Kaikki muut pääsevät omalla autolla kätevämmin olettaen, että autolla ylipäätään pääsee duuniin. Esim. keskustassa se ei yleensä ole mahdollista koska pysäköinti on niin kallista ja pysäköintipaikat kaukana työpaikoista.

Oleellista on se, tarvitseeko autoa ylipäätään. Jos ei tarvitse ja voi elää ilman autoa, silloin autottomuus on järkevä vaihtoehto. Mutta jos autoa tarvitsee ja joutuu joka tapauksessa maksamaan auton omistamisesta, silloin auton käyttämättä jättäminen ei ole järkevää, vaikka joskus jonnekin pääsisikin lähes yhtä kätevästi julkisilla.
 
Mä kokeilin kesällä.

Bussilla kesti tunnin se sama matka, mikä sujui omalla autolla puolessa tunnissa. -Jos ois käyttänyt junaa niin matka olisi olut vielä hitaampi.

Ja voi sitä menoa! Homppupomppu, hyppypyppy, kiikukaaku, kiihdytys, jarrutus, pysähdy. Erittäin epämukavaa. Liki kärsimystä.

Pikkuautolla voi väistää kuopat ja reunakivet, bussilla se ei tunnu onnistuvan.
 

Yhteistyössä