[QUOTE="Vieras";28348878]Joka paikassa on käsidesiä, elintarvikkeet pestään ja keitetään, päivän vanhat ruoat heitetään roskiin sekä lapsia ja vauvoja ei saa kosketella kuin juuri pestyillä käsillä tai kumihanskoilla. Alapäät pitää ajaa porsliiniksi koska muuten on niin törkeän huono hygienia?
Haluankin kysyä, että kenellä on edes yksi todistettu tapaus tai suurehko epäily että jollekin on tapahtunut haittaa liian huonon hygienian takia?[/QUOTE]
Toivottavasti et ole tosissasi?
Hyvä hygienia varmistaa sen että tartuntataudit eivät leviä. Yksikään vatsatauti ei lisää vastutuskykyä vaan aina voi sairastua uudestaan esimerkiksi noroon.
Tartuntatauteja torjutaan myös rokottein. Nämä taudit aiheuttavat vakavia vammoja sairastuneelle, jopa kuolemaa.
Jos saa haavan kannattaa sitä hoitaa ja pitää puhtaana jotta ei haava tulehdu, seuraukset voivat olla vakavat.
Eritteitä ei saisi levittää millekkään pinnoille, sen takia WC-käynnin jälkeen pitää pestä kätensä. Sama koskee nenästä ja suusta tulleita eritteitä. Flunssaa ja influenssaa sekä muita pisaratartuntana tai aerosolina leviäviä tauteja voi levittää jos ei osaa aivastaa oikein ja leviää myös kädestä seuraavan käteen jos vaikka bussissa levittää nenäeritteitään kädensijoihin, tolppiin ym...
Tämä kaikki on hygieniaa.
Se miten oma koti kiiltää tai on kiiltämättä, onkin sitten aivan toinen asia mutta käsien pesua ei kannata kotonakaan unohtaa. En ne eritteet siellä kotonakaan ole sen puhtaampia. Eikä siellä ulkona kannata koirankakassa pyöriä tai antaa lasten tunkea sitä suuhun. Yleensäkään ei kannata antaa lsten syödä multaa tai hiekkaa, lapsi voi siitä oikeasti sairastua. Vaikka lapsen kädet pestäänkin niissä on kyllä jäänteitä siitä maaperästä ihan tarpeeksi vaikka siellä kynnen alla, joten saa siitä jo tarpeeksi bakteeria vastustuskykyä kasvattamaan. Mitään syytä ei ole tunkea se likainen lantsari lapsen syötäväksi (kuten olen kuullut jonkun tekevän).
Vanhoja elintarvikkeita ei kannata syödä. Siitä voi saada vaikka listeria tartunnan. Home ei sinänsä ole myrkyllistä kuin suurissa määrissä mutta esim vanhaksi mennyttä lihaleikkelettä ei kannata syödä. Homeinen leipäkin on pahan makuista.
Tätä tarinaa voisi jatkaa loputtomiin mutta lopulta on vaan kyse siitä että hygieniatason pitää olla tarpeeksi hyvä. Suomessa meillä on hyvin asiat mutta ulkomailla on moniresistentit bakteerit hyvin paljon yleisempiä. Mitä sitten kun saa tartunnan eikä parantavaa keinoa ole? Antibiootti ei purekaan ja tavallinen infektio johtaa kuolemaan?
Venäjällä on paljon moniresistenttiä tuberkuloosia, kuka sen haluaisi?
Jne jne...