Miksi ei saisi syödä lakki päässä? (etiketti)

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
tuo lakkipäästä kultti tullee armeijasta jossa se on tarkkaa...jopa ulkoruokinnassa on käskytys lakki päästä...kunnioitusta ruokaa ja yläkerran herraa kohtaan

lakki otetaan päästä myös rukoiltaessa, valassa...sankarihaudalla
Juy, ei ollut kovin järkevää intissä ensi juoksuttaa varusmiehet hikisiksi ja sitten joutua syömään ruokaa hikinen pää paljaana 30 asteen pakkasessa ja sitten nämä juoksuttajakapiaiset ihmettelivät miksi porukka tulee kipeäksi.
 
Kysymys on alunpitäen ollut kunnioituksen osoituksesta. Munkit ajattivat hiuksetkin päälaeltaan osoittaakseen kunnioitustaan Herralleen
Rahvas sitten ei moisiin konsteihin ruvennut, vaan tyytyi vain muuten paljastamaan päänsä osoittaakseen kunnioitustaan.
Ja niihin aikoihin se, että joka päivä sai edes jotakin suuhunpantavaa, oli sikäli kunnioitusta herättävä asia, että ruokapöytään kokoonnuttaessa ilman muuta oltiin paljain päin. Eihän nykyiset hävikkiruokaähkyiset voi millään edes kuvitellakaan sitä, mitä oli, kun ei ollut sen enempää säilöntäaineita kuin säilytysmahdollisuuksia muutenkaan ja sadon/riistasaaliin tulosta ei ollut tietoakaan. Se opetti ihmiset nöyristymään, kunnioittamaan ruokaa silloin kun sitä sattui saamaan.
Vaikka nykyään onkin (ainakin Suomessa) suurimmalla osalla ruokaa roskiinkin heitettäväksi, on minusta silti kaunis tapa kunnioittaa jokaista ateriaansa paljastamalla päänsä. Sen tavan olen omille lapsillenikin aikanaan opettanut ja he taas omille lapsilleen.
 

Yhteistyössä