Miksei OrpoPurran oikeistohallitus kuunnellut kannattajiensa mielipidettä leikkausten kohdistamisesta?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Suurituloisimmista jopa 63 prosenttia oli valmis omaan talouteen vaikuttaviin sopeutustoimiin. Pienituloisista puolestaan vain 22 prosenttia olivat valmiita omaan talouteen vaikuttaviin toimiin.

Kokoomuksen ja keskustapuolueen kannattajat olivat valmiimpia sopeutumistoimiin, jotka kohdistuisivat omaan talouteen.

– Ne, jotka elävät pienimmillä tuloilla ja tarvitsevat enemmän julkisia palveluita ja etuuksia, ovat luonnollisesti haluttomampia tinkimään elintasostaan, Helsingin yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen professori Heikki Hiilamo arvioi Uutissuomalaiselle.

Sekä Hiilamon että Turun yliopiston taloustieteen professori Jouko Vilmusen mukaan hallitusneuvottelut tulevat olemaan kiinnostavat. Perussuomalaisten kannattajat suhtautuvat omaa elintasoa heikentäviin sopeutustoimiin muiden puolueiden kannattajia kriittisemmin.
[No persuissahan on puolueista eniten työttömiä kannattajia]

– Siellä on erittäin vahva vastustusprosentti. Kun kokoomus miettii hallituspuolueita, niin säästönäkökulmasta perussuomalaiset näyttää olevan kaikkein huonoin vaihtoehto, Hiilamo sanoo Uutissuomalaiselle."


Kysymys kuuluu, miksei näiden suurituloisimpien mielipidettä kuunneltu, kokoomuslaiset ja keskustapuolueen kannattajat olivat kyselyn mukaan valmiita omaan talouteen vaikuttaviin sopeutustoimiin. Eikö kokoomus kuuntele kannattajiensa toiveita???
 
vierailija
Uutissuomalainen: Joka kolmas hyväksyisi omaa elintasoaan heikentävät sopeutustoimet
Joka kolmas hyväksyisi omaa elintasoaan heikentävät sopeutustoimet, kertoo Uutissuomalaisen gallup.

Kyselyyn vastanneista 36 prosenttia olisi valmis hyväksymään sopeutustoimet, kuten palveluiden ja etuuksien leikkaukset ja veronkorotukset, vaikka ne heikentäisivät vastaajan omaa elintasoa.

Suurempi osa eli 43 prosenttia vastaajista ei kuitenkaan hyväksyisi tällaisia sopeutustoimia. 21 prosenttia ei ottanut kysymykseen kantaa.

Tietoykkösen toteuttamaan kyselyyn vastasi tuhat suomalaista maaliskuussa ennen eduskuntavaaleja. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kokoomus ja perussuomalaiset eri linjoilla

Hallitustunnustelut aloittavan kokoomuksen kannattajista yli puolet hyväksyisi omaa elintasoa heikentävät sopeutustoimet, kun perussuomalaisten kannattajista vain 23 prosenttia hyväksyisi ne. Perussuomalaisten kannattajista 63 prosenttia vastustaa tällaisia sopeutustoimia.

Perussuomalaiset sai eduskuntavaaleissa toiseksi eniten paikkoja, kun kokoomus oli ykkönen.
 
vierailija
Ihme kitinää. Ihan oikeita toimia tekee hallitus. Harmi et Marinadit pilas suomen talouden jo ennen.
Tämä aivopieru on tämän kirjoittajan miljoonas tuotos tällä palstalla. Palkintona illallinen Purran kanssa kauhukabinetin salakapakassa. Menu hapansilakoita kuravedellä. Jälkiruokana pienituloisten ja työttömien itkuasorbetti. Musiikista vastaa Nälkäänkuolleiden viimeiset korahdukset digiversiona.
 
vierailija
Ihme kitinää. Ihan oikeita toimia tekee hallitus. Harmi et Marinadit pilas suomen talouden jo ennen.
95% menoista hyväksyivät oppositioporvarit kokoomus ja persut. Kokoomus ja EK sekä Suomen Yrittäjät halusivat koronatukemista vielä paljon enemmän ja kokoomus sekä persut halusivat myös sähkötukemista enemmän. Edellisellä hallituksella oli myös 106,4 miljardia euroa valtionvelkaperintöä edellisiltä oikeistojohtoisilta hallituksilta.
Suomen taloutta on tuhottu vuodesta 2008 saakka pääosin oikeistojohtoisten hallitusten politiikalla, josta oli tuloksena mm. 2010-luvun menetetty vuosikymmen jolloin Suomen BKT, työläisten palkat, ostovoima ja varallisuus jäivät jäljeen muista Pohjoismaista sekä valtionvelka ja työttömyys kasvoivat ankeuttavan leikkauspolitiikan seurauksena, jota OrpoPurran talousoikeistohallitus toteuttaa nyt vielä suuremmalla vaihteella ja taas sutta sekä sekundaahan siitä tulee.
 
vierailija
"Suurituloisimmista jopa 63 prosenttia oli valmis omaan talouteen vaikuttaviin sopeutustoimiin.

Hallitustunnustelut aloittavan kokoomuksen kannattajista yli puolet hyväksyisi omaa elintasoa heikentävät sopeutustoimet"


Myös kepulit olivat valmiimpia omaan talouteensa vaikuttaviin sopeutumistoimiin, joten miksei näiltä hyvätuloisilta ryhmiltä leikattu, jotka leikkauksiin olivat valmiita? Ei vaan yli 14 000 €/kk ja yli 150 000 €/vuosi tienaaville annettiin suurimmat verohuojennukset ja huonotuloisimmilta leikattiin, joilta ei ole varaa leikata tulojen pienuuden takia. Onko oikeistohallitus paha?
 

Yhteistyössä