Miksei kouluruoka voisi olla sydänmerkitty?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Koska niiden tarvitsisi olla vegaanisia (ja prosessoimattomia samalla) eikä se sovi ihmisille. Täysjyväviljat, hedelmät, marjat, palkokasvit edistävät sydänterveyttä siinä missä prosessoidut rasvat, sokeri ja eläinperäiset aiheuttavat sydänsairauksia ja muita elintasosairauksia.
 
vierailija
Mut miksi veronmaksajat ei halua että omien lasten ruoka on priimaa ja erittäin terveellistä. Ku nyt lapset sitten tottuu huonoihin ruokiin ja ruoka remontti vanhempana voi olla sitten vaikeampaa? Ja huono ruoka aiheuttaa sitten terveys kustannuksia vanhempana joka taas maksaa? Ja moni on köyhä niin kotonakaan ei vältsii saa terveellistä ruokaa.
Kotiin kuuluu opettaa terveelliset ruokailutottumukset. Terveellistä ruokaa saa edullisesti.
 
vierailija
Täällä alettiin myödä ylijäämä kouluruokaa ResQ sovelluksessa. Ajattelin että olisi ollut tavallista kotiruokaa vastaavaa, mutta ainesosia lukiessa oli e-koodia e-koodin perään ja puhtaat prosessoimattomat raaka-aineet loisti poissaolollaan. Jäi ostamatta.
 
vierailija
Koska niiden tarvitsisi olla vegaanisia (ja prosessoimattomia samalla) eikä se sovi ihmisille. Täysjyväviljat, hedelmät, marjat, palkokasvit edistävät sydänterveyttä siinä missä prosessoidut rasvat, sokeri ja eläinperäiset aiheuttavat sydänsairauksia ja muita elintasosairauksia.
Eläinperäiset ei kuulu joukkoon mut ne missä on nitraatti ym tietysti ovat sitä koska se lisättynä aiheuttaa anemiaa kuten esim rukolasalaatti ym.
 
sillä rahalla, joka kouluruokaan käytetään, ei terveellistä ruokaa saa tekemälläkään
Siihen aikaan, kun kävin oppikoulua meillä oli ruokamaksu muistaaksen 70 penniä/päivä.
Koululla oli oma keittiö, siellä kaksi kunnan palkkaamaa keittäjää.
Ruuan raaka-aineet tulivat oman pitäjän alueelta, enkä muista kuulleeni kenenkään kuolleen tai edes sairastuneen niistä pöperöistä. Jos vertaa ruokaa vaikka siihen, mitä noihin aikoihin kotona söin, oli se huomattavasti monipuolisempaa ja varmasti samassa suhteessa terveellisempääkin.
 
vierailija
[Vierailija, post: 33904417"]
Se on kananmunan korvikkeena ja ihan turha siis mut ei se kiinnostanut lääkäriä.
[/QUOTE]
Kiillottavat sillä lakalla pullapitkot ja hedelmät ettei hpmritiöt tartu. Hyllyillä kasvaa.
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja diogenes 57:
Siihen aikaan, kun kävin oppikoulua meillä oli ruokamaksu muistaaksen 70 penniä/päivä.
Koululla oli oma keittiö, siellä kaksi kunnan palkkaamaa keittäjää.
Ruuan raaka-aineet tulivat oman pitäjän alueelta, enkä muista kuulleeni kenenkään kuolleen tai edes sairastuneen niistä pöperöistä. Jos vertaa ruokaa vaikka siihen, mitä noihin aikoihin kotona söin, oli se huomattavasti monipuolisempaa ja varmasti samassa suhteessa terveellisempääkin.
Hyvää oli. Olen ollut keittiöllä mukana kun olen niin utelias näkemään esim miten se pesuhuoneen sa oleva perunankuorimakone toimii.
 

Yhteistyössä