Mikä yhtiömuoto kannattaa valita

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Lähtökohta on jo huono, koska on kaksi tasavertaista omistajaa. Kuitenkin valitsisin osakeyhtiön, koska se maksaa kummallekin palkkaa ja yhtiön varoja ei voi käyttää miten tahansa. Verotus on ehkä vähän monimutkaisempi kuin avoimessa yhtiössä, joka olisi vaihtoehto, mutta avoin yhtiö on aina altis riidoille ja rahojen vastuut voivat olla isommat. Osakeyhtiössä joudutte rahoitukselle antamaan henkilötakaukset samoin kuin avoimessa yhtiössä. Sikäli riskit ovat samat.
 
"vieras"
Osakeyhtiötä suosittelen, jolloin konkurssin sattuessa ette ole henkilökohtaisella omaisuudellanne vastuussa yhtiön veloista
Teoriassa. Käytännössä pienen osakeyhtiön omistajat joutuvat laittamaan nimensä aina takauspapereihin. Osakeyhtiön konkurssissa on usein edessä myös kirjanpitorikoksia ja velallisen epärehellisyyttä varsin helposti. Jos yrityksen hoidossa konkurssin yhteydessä on epäselvyyksiä, voi edessä olla kuitenkin henkilökohtainen vastuu osakkaille. Ei osakeyhtiö ole mikään vastuunpakoiluyritysmuoto.
 
"Cairni"
Yrityksen ala siis kotisiivous ja kotipalvelu.
Ihan yrityksen toimialaakin jos ajattelee niin kyllä mä sen osakeyhtiön valitsisin.
Tekemällä pelisäännöt selväksi alusta alkaen esim. palkanmaksun suhteen niin sillä ollaan jo pitkällä. Osakeyhtiössä kun ei mitään yksityisottoja ole.

Muistuttaisin myöskin siitä vastuuvakuutuksesta. Käyppä tekemässä kotisiivousta ja vahingossa käsittelet parkettia väärällä aineella ja joudutaan tekemään parkettiremontti. Huomaat pian olevasi maksumiehenä. Taikka sitten unohdat vesihanan auki ja tulee vesivahinko.
 
alkup
Tottakai vakuutukset otetaan.

Tuleva yhtiökumppani oli aikasemmin perustamassa firmaa siskonsa kanssa (kahvilaa), mutta siita ei sitten tullutkaan mitään, niin yhtiökumppanin anoppi on pankkialalla ja ei suositellut silloin osakeyhtiötä, vaan kommandiittiyhtiötä. Mitäs plussaa ky:ssä on teidän mielestä?
 

Yhteistyössä