mikä vialla ?

ONKO JOKIN VIALLA, KUN 10 KK TYTTÖMME EI NOUSE TUKEA VASTEN SEISOMAAN. KONTANNUT ON REILUN KUUKAUDEN JA KOVAA MENEE, MUUTENKIN KEHITYS ON OLLUT HYVÄÄ. HÄN NOUSEE KYLLÄ POLVILLEEN TUKEA VASTEN, MUTTA KUN YRITÄN LAITTAA HÄNET KOKONAAN SUORAKSI VALAHTAA HÄN HETI ISTUMAAN.
ONKO MUILLA KOKEMUKSIA TÄLLAISESTA ?
 
oona10
Tuskin mikään on vialla, anna vaan lapsen rauhassa kehittyä omaa tahtiaan. Kyllä se nousee, kun on valmis, uskoisin. Ei nää kehityksen minkään käyrän mukaan menee, toinen aikaisemmn, toinen myöhemmin. Ja samakin lapsi toisessa asiassa voi olla nopea ja toisessa hidas.
 
No eipä varmaan oo mitään vikana. Meilläkään ei esikoinen vielä tuossa vaiheessa noussut seisomaan. Oppi kävelemään vasta 1v4kk vanhana ja nyt on terve kuusi vuotias. Lapset kehittyvät niin eri tahtiin, yksilöllisesti, älä hättäile.... =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.08.2004 klo 13:16 oona10 kirjoitti:
Tuskin mikään on vialla, anna vaan lapsen rauhassa kehittyä omaa tahtiaan. Kyllä se nousee, kun on valmis, uskoisin. Ei nää kehityksen minkään käyrän mukaan menee, toinen aikaisemmn, toinen myöhemmin. Ja samakin lapsi toisessa asiassa voi olla nopea ja toisessa hidas.
Peesaan. Meidän tyty alkoi kontata "vasta" päälle 10kk vanhana ja melkein heti nousi tukea vasten seisomaan ja käveli tukien. Nyt ikää 1v.1kk ja yhä kontataan, tosin kävelee myös tukien. Mun tutun lapsi saman ikäinen ja se ei vielä askella tukien, mutta kävelee "seiniä pitkin". Luulen että meillä hitaampi edistyminen johtuu siitä että tytyllä on aika paljon painoa ikäisekseen, joten eihän se ole hyväkään että liian pian tulee painoa jaloille! Täytyy eka treenata kunnolla lihakset vahvoiksi. :D

Piti vielä lisäämän, että kyse on loppujen lopuksi vain kuukausista, niin että eivät ne erot loppujen lopuksi suuria ole kun suhteuttaa koko elinikään. ;)

 
Rafaliina harmaana
Älä suotta hätäile. Jotkut jopa oppivat kävelemään, ennenkuin edes itse näyttävät minkäänlaista mielenkiintoa ylösnousemiseen :) Meillä kävi nimittäin juuri näin. Nuorimmainen oppi kävelemään, mutta ei itse päässyt ylös edes. Oli aika huvittavaa nostaa neitiä pystyyn joka kerta, ja hän senkun jatkaa kävelyä. Itse ei yksinkertaisesti osannut nousta mitään vasten itse, yritti, mutta ei onnistunut. Mutta jos hänet jätti seisomaan vain, hän lähti kävelemään.
On ihan normaalia että jotkut lapset eivät tuossa sinun laspsesi iässä vielä nouse tukea vasten. Juuri tuo, että hän vain valahtaa jalat spagettina alas jos yrität nostaa, on sen merkki ettei hän ole siihen vielä valmis. Hän ei näe vielä tarpeeksi mielenkiintoa ylösnousemiseen, vaan on tyytyväinen konttaavaan olotilaansa :) Joten hän ei siis voi sitä myöskää oppia ennekuin hänellä itselllä on siihen tarpeeksi mielenkiintoa.
Älähän hättäile, kylllä hän oppii!! ;)
 

Yhteistyössä