Mikä Tuhkimon prinssin nimi on?

  • Viestiketjun aloittaja jadal
  • Ensimmäinen viesti
Onks sil nimikii :eek:

Miä oon aina luullu et sitä kutsutaan vaan prinssiksi :eek:
Oonko miä niin huonost ne kattonu? Ja keskimmäinenkin meni jo unille (kipeeks vaihteeks tulossa :/ )

Tarttee huomenna kattoa kaikki 3 tuhkimo-leffaa ja tarkastaa asia =) Jäi nyt niin vaivaamaan!
 
Tuhkimo 16v
Englannissa prinssin nimestä käytetään toki sanoja Prince Charming, josta käännetty tämä muoto suoraan suomenkieleen "Prinssi Uljas". Ja tämä Prinssi Uljas esiintyy ainoastaan Disneyn hahmoilla Prinsessa Ruususessa, Lumikissa ja Shrek elokuvassa.

Tuhkimossa taas suomalaiset Disneyn kääntäjät ovat kääntäneet Prince Charming nimen Prinssi Filipiksi. :D Niin että Prinssi Uljasta ei ole Tuhkimossa. Olisi muuten aika läppä nimikin. Yhdessä kohtauksessahan Kuningas riitelee neuvonantajansa kanssa (Tuhkimo I) eikö siinä kohtauksessa Kuningas kutsu Prinssiä FILIPIKSI?????? :)

FILIP!!!!!
 
Taitaa olla niin että Prinsessa Ruususen prinssi oli tuo Filip http://fi.wikipedia.org/wiki/Prinsessa_Ruusunen_%28vuoden_1959_elokuva%29 <--- tuossa linkissä, kohdassa pääosan esittäjät on mainittu yhtenä roolina prinssi Filip :)
Eli sanoisin että Tuhkimon prinssi on ihan vaan Prince Charming eli Prinssi Uljas =)
 
minä,
Tuhkimon tie Suomeen on ollut pitkä. Se on saanut alkunsa 800-luvun Kiinasta Tang-dynastian aikaan ja kulkeutunut Italian, Ranskan ja Saksan kautta pohjoiseen.

Suomalaisessa satuvastineessa Tuhkimo oli poika, Tuhkimus, joka sai prinsessan puolisokseen. Tämän sadun on suomalaisille kertonut Martti Haavio tarinassa Tuhkimus ja Kultaomena vuonna 1955.
 

Yhteistyössä