mikä on spira?

Myrskynsilmä
spiira on ainakin sellainen vehje josta hengitetään lääkettä, että jos saa astmakohtauksen vaikka tai on hirveä flunssa lapsella ja hankala hengittää, niin mennään sairaalaan/tk:hon ja ne antaa spiiran jonka läpi hengittellään "höyryävää" lääkettä joka avaa hengitysteitä.
 
tuu-tu harmaana
mistä sen tietää että sitä tarvii? eli kuinka tietää että pitää lähtiä lääkäriin...hengitysvaikeuksia nii,mutta kuinka pahoin pitää olla että saa sellasta lainalle?
 
Sun lienee viisainta kysyä spiran lainaus-mahdollisuutta teidän hoitavalta lääkäriltä, en osaa sanoa olisiko siitä apua yskään..jotenkin en kyllä usko. Meillä se on hengenahdistusta varten. Ja kun keuhkot siis rohisee ja vinkuu.
Kun keuhkot saatu kuntoon, siirrytään käyttämään "normaalia" lääkitystämme eli spira otetaan käyttöön vain silloin kun kunto on sellainen jolloin ilman konetta lähdettäisiin sairaalaan saamaan apua. Hmm..vissiin aika vaikeesti selitetty :)
 
Meillä myös kotona spira. Saatiin sairaalsta se kotiin käyttöön,kun tyttö oli usen tosi tukkonen ja yskäinen.
Mutta ei siitä meille kamalasti apua ollut..hieman avasi tytön röörejä.
Kun siinä vaiheessa oli miltein aina jo tulehdus keuhkoissa ja antipiotti vain auttoi. Mutta vielä se meillä on tuolla kaapissa.