Mikä on hyvä syy lintsata koulusta?

  • Viestiketjun aloittaja huolestunut äiti
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Lintsaamiseen ei minusta ole milloinkaan mitään HYVÄÄ syytä. Lintsaaminenhan on luvatta poissaoloa... Mutta on kyllä syitä, joiden vuoksi lintsaamisen voi paremmin ymmärtää. Tällainen on minusta esimerkiksi koulukiusaaminen. Tällöin kuitenkaan lintsaaminen ei ole oikea eikä todellakaan paras ratkaisu, vaan kiusaamisesta pitäisi kertoa omille vanhemmille ja opettajalle, jotta asialle voitaisiin tehdä jotakin. Lintsaamallahan ongelma ei ratkea, eikä kiusaaminenkaan lopu. Lintsaaminen tuo vain lisää ongelmia...

Matkalla olonsa ihminen tietää yleensä etukäteen, ja siitä voi sopia opettajan kanssa. Matkan sattuessa kouluajalle vanhemmat ottavat yhteyttä opettajaan ja sopivat hänen kanssaan asiasta. Jos matka on useamman päivän kestävä, koulusta voidaan antaa kotitehtäviä oppilaalle.

Puhtaita vaatteita luulisi löytyvän aina - mielenkiintoinen koti lapsella on, jos puhtaiden vaatteiden puuttumisen vuoksi ei voi mennä kouluun. Vaatteiden ei tarvitse olla parhaat, kunhan ovat puhtaat, ehjät ja muuten normaalilla tavalla siistit. Jos puhtaita vaatteita ei löydy, on se minusta jo lastensuojeluilmoituksen paikka.

Suihkussakäynnin voi ajoittaa jo edelliseen iltaan, jolloin kouluun on muutenkin mukavampi lähteä. Aamulla kun käy suihkussa, on tosi kylmä lähteä kouluun. Kouluun kannattaa aina mennä, vaikka myöhästyisikin. Jos myöhästyminen johtuu inhimillisestä ja ymmärrettävästä syystä, niin ei siitä yleensä jälki-istuntoa ihan heti saa. Riippuu tietenkin opettajasta ja siitäkin, onko myöhästely jatkuvaa.

Yleensä joka päivälle on edes yhtä oppiainetta, joka oppilasta kiinnostaa edes vähäsen. Jos motivaatio on totaalisen nollilla tai hukassa, tai mikään ei tunnu kiinnostavan, on vanhempien syytä keskustella lapsensa ja opettajan kanssa, sekä näiden kaikkien yhdessä. Mahdollisesti keskustelu esim. terkkarin tai vaikkapa koulukuraattorin/psykologinkin kanssa voi auttaa.

Huonosti nukkuminen ei ole syy lintsata. Jos todella on niin, että ei ole nukkunut tippaakaan ja on aivan kuolemanväsynyt, on vanhemman tehtävä arvioida, mitä tilanteessa tehdään. Hän ottaa yhteyttä opettajaan.

Aamu-uutiset näkee kätevästi nopeasti myös internetistä. Miksi aamu-uutiset olisi pakko katsoa? Eihän kaikki töissäkäyvätkään niitä ehdi katsomaan.

Finnin takia lintsaaminen on mielestäni jo täysin yliammuttua.

Humalassa oleminen on aika mielenkiintoinen syy lintsaamiselle. Tässä on aihetta vaikka minkälaiseen palaveriin. Siis oletetaan, että kyse tosiaan koululaisesta, eikä yli 18-vuotiaasta opiskelijasta. Tosin alkoholinkäytön aakkoset olisi häneltäkin tuolloin hukassa, jos kouluun ei kykene juomisen takia menemään.

Kokeet voi yleensä uusia.

Vesisateelta voi suojautua, ja eihän sitä paitsi tässä sokerista olla.

Yleensä urheilukilpailuihin ei ole pakko osallistua.

Mikä hemmetin pissiskerhon kokoontuminen? Eihän kenenkään ole pakko kuulua kerhoon, josta ei pidä.

Kuukautiskivut voivat olla kovia, mutta tuolloin on syytä mennä lääkäriin saamaan kipuihinsa jonkinlaista diagnoosia ja helpotusta.
En tuomitse mutta kuulosti hermostuneelta opettajalta ketä vaan yksinkertaisesti vituttaa se että nettiin voi laittaa lintsaamiskeinoja
 
Dude3eeee3e5
Meillä jos lintsaa nii sillo ope tulee vittu hakemaan ja jos ei tuu nii mutsi soittaa sille että tuu hakemaan ja se on meidän luokan niinku oikee opettaja eikä apuope tai mitäämisellasta jos tiiätte mitä tarkotan
 
vierailija
Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa että ei ole syytä lintsata. Koulukiusattujen vanhemmille vinkki laittakaa lapsenne itsepuolustuskursseille tai harrastamaan itsepuolustuslajeja.
 

Yhteistyössä