Mihin tämä el'ämä menee???????????????

  • Viestiketjun aloittaja Saiiku
  • Ensimmäinen viesti
Saiiku
Täällä kauhistelen että mihin suuntaan tämä elämä menee?? Kohta ei enää rahat riitä asumiseen, ruokaan ja menoihin vaikka ollaan molemmat työssäkäyviä ihmisiä. Kaikki maksaa ihan törkeesti!!!!!!!!!!!!
 
tiedän
Ihmettelen kyllä kovasti viime viikon uutista, että muka keskituloinen palkansaaja kylpee rahassa ja vähimmäisturvalla taas nähdään nälkää. eli muka keskituloinen saisi 5 kertaa enemmän rahaa kuin toimeentulotukiasiakas.

en vaan ymmärrä. Keskituloinen saa kai noin 3000 bruttona. 2000 nettona. siitä menee tonni perheellisellä asumiseen. jää se tonni, ja jos tuolla elää koko perhe, niin ollaankin niin tosi rikkaita työssäkäyviä. Jos toinen perheessä on työtön, kotiäiti tai opiskelija. Niin reilu tonni jää kaikkeen muuhun.

kyllä se vähimmäisturva on ihan saman ellei enemmän.

ja vaikka molemmat kävisivät töissä, niin siitä nyt ehkä säästää jotain, mutta ei siinäkään nyt rahassa uida. Työssäkäyminen maksaa.
 
miettikää
Mistä on otettu nuo luvut keskituloihin? Kyllä se yleisin palkkataso pyörii bruttona 2500e korkeintaan ja miettikää nyt vielä kerran mitä äänestätte, ei teidän kannata ainakaan äänestää kokoomusta, keskustaa, vihreitä, rkp:tä tai SDP:tä, ihan siitä syystä että ne kannattaa tätä tuloerojen kasvatusta, se kaikki raha mikä taloudessa liikkuu pitäisi edellämainittujen puolueiden ideologian mukaan mennä sinne johtajille ja isotuloisille ei missään nimessä duunarille.
 
y upp
kyllä olen myös noita tilastojen kertomia asioita ihmetellyt, paljonkin. En vaan saa täsmäämään, en. Työssäkäynti tod. maksaa, useimmiten tuluu matkakulua. Oma auto pakko hankkia ym.

Jää helposti kakkoseksi pienituloinen ainakin, kakkoseksi siis työttömään nähden -
tietenkin, jos suostuisi painamaan duunia pienituloisena niillä heikoilla - heikennetyillä - ehdoilla ilman ainoataan vapaapäivää kuukaudessa, siis 30 päivää, saattaisi sillä rahalla selvitä juuri ja juuri.
Palkanalennuksia palkanalennusten perään, joka päivä kun menee töihin on huonompi palkka kuin eilen - kiitos uudistusten.
Eduskunnassa ollut kirjallinen kysymys aiheesta jo. Tulos on nolla.
Ihan on laillisesti työnantaja toiminut alentaessaan palkkoja x kertaa ja monia kymmeniä prosentteja yhteensä.
En olisi tätä päivää kuvitellut näkeväni.

(tiedoksi, en aio silti äänestää persuja, en)=joku sitä tähän ehkä ehdottaisi...
 
"inari"
Käytetään esimerkkinä kahden vanhemman kaksilapsisia perheitä.

Kaksi työssäkäyvää tienaavat nettona yhteensä 4000€. Siihen päälle lapsilisät, eli yhteensä 4210€. Asumiskustannusten jälkeen jää käyttöön vielä n 3000€. Joka kuukausi. Najjs. Tasapuolisuuden vuoksi vähennetään tuosta vielä lasten hoitomaksut, kun alemmassa esimerkissä lapset ovat kotihoidossa: Joka kuukausi jäisi käyttöön ainakin 2700€.

Kaksi köyhempää vanhempaa, esim opiskelija ja työtön tai opiskelija ja lapsia kotona hoitava: Työmarkkinatuki/kotihoidontuki 550€, opintotuki 300€, asumistuki 600€, lapsilisät 210€. Tästä kertyy nettona 1510€. Siitä asumiskulut pois niin käteen jää 400€ elämiseen, vaikka asumiskulut olisivat 10% pienempiä kuin keskituloisella pariskunnalla.

Voilá.

Itse meinaan äänestää kokoomusta, btw.
 
"jep"
inarin esimerkki hyvä. kun joku aiemmin totesi että palkallisen ja tuensaajan rahavarat jäävät suht samoihin. ehkä joo siinä kohdassa mitä palkallisella jää vuokran ym. maksujen jälkeen käteen on sama summa kuin mitä tuensaaja saa ennen kaikkia vuokran ym maksujen maksamista... mutta käteen ei jääkään kuin pari satasta jolla elää. täytyy tietää faktat ennen kuin huutelee foorumilla perättömyyksiä.
 
tiedän
[QUOTE="jep";23275367]inarin esimerkki hyvä. kun joku aiemmin totesi että palkallivsen ja tuensaajan rahavarat jäävät suht samoihin. ehkä joo siinä kohdassa mitä palkallisella jää vuokran ym. maksujen jälkeen käteen on sama summa kuin mitä tuensaaja saa ennen kaikkia vuokran ym maksujen maksamista... mutta käteen ei jääkään kuin pari satasta jolla elää. täytyy tietää faktat ennen kuin huutelee foorumilla perättömyyksiä.[/QUOTE]

No luepas uudestaan. Itse puhuin tilanteesta, että perheessä yksi on töissä. Tuossa tilanteessa rahavarat yhtäsuuret kuin vähimmäisturvassa.

jos kaksi työssäkävijää, niin silloin jää säästöönkin useimmiten, ja on aika hyvin raha. Mutta kyllä sitä rahaa menee, jos vastaavasti ei ole aikaa.
 

Yhteistyössä