Paista jauhelihaa ja sipulia, pistä joukkoon pari purkkia papuja (tai useampikin, koska teillä on suuri perhe ) ja hieman tomaattipyrettä veden kera, lisää persiljaa ja mausteet, ja hauduta. Tarjoa riisin kanssa.
Tee tomaattipohjainen kasviskeitto, eli vaikkapa porkkanaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja siihen esim. jos teet neljälle, niin lisäät yhden papupurkin jne. Jos haluat tuhlata sen tomaattikastikkeen, niin kaada se menemään ja jauha pavut mössöksi, joukkoon korppujauhoja, purjosilppua, porkkanapalasia ja muita kasviksia pienenä, mausteita ja kananmuna ja saat tehtyä kasvispyöryköitä.
Mulle kertoi joskus vanha sukuainen keinon millä hernekeitosta ei tule ilmavaivoja.
Lusikallinen soodaa, kun keitto on kypsää, sekoitetaan ja kiehautetaan joukkoon. Se kiehuttaa
vaahdon pintaan, jonka voi kuoria pois tai sekoitella joukkoon. Eikä tule mahavaivoja. Toimiskohan toi pavuillekin?