Mihin asti teillä nukutaan aamulla?

  • Viestiketjun aloittaja Liinu81
  • Ensimmäinen viesti
Meillä 1v2kk herää noin seitsemän aikoihin. Herää siihen, että muut aloittavat aamutouhut. Usein kyllä herää ihan itse noihin aikoihin. Kun aloitan työt vuodenvaihteen jälkeen, pitänee herättää hieman aikaisemmin, koska vien mieluummin aikaisin hoitoon kuin että iltapäivällä on pitkään hoidossa (useamman tunnin pihalla).
 
Meillä poika 1v 1vko, herännyt jo puolivuotiaasta saakka aina klo 7 viimeistään 7.20. On ihan kahden käden sormilla laskettavissa ne aamut jolloin on nukkunut pitempään. Ja tähän aikaan herätään vaikka mentäis nukkumaan vasta klo 22 tms (meillä siis menty 4kk ikäisestä saakka nukkumaan klo 19 ja nukutaan joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta yhteen putkeen sinne aamuun saakka).
 
Liinu81
Kiitos vastauksista, meilläkin heräillään nykyisin 7 aikaan. Vielä jokunen aika sitten nukuttiin 8-9 asti, nukkumaan mennään kuitenkin samaan aikaan kuin ennenkin eli 20-20.30 välillä. Olenkin alkanut hieman jännittämään, että herätäänkö sitten kohta klo 6 tai aiemminkin, kun koko ajan aamut aikaistuvat. Klo 7 on tietysti ihan ihmisten aika nousta, vaikka itse aamu-unisena voisin pidempäänkin nukkua.. Me ollaan kotosalla vielä ainakin puoli vuotta, joten vielä ei tarvitsisi hoidon tms takia heräillä aikaisin.
 
Meillä herätään viikolla 6.30-7.00 kun on tarhapäivät. Viikonloppuna sitten nukutaan vaihtelevasti 7.30-9.15. Jos oltais kotona niin nukuttaisiin jonnekin 7-8 väliin joka päivä.

Niin ja tyttö on myös 1v 1kk.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä herätään tasan 7.30, mentiin mihin aikaan tahansa nukkumaan. Ok, joskus jos on mennyt aivan tosi myöhään edellisenä iltana, niin saattaa nukkua klo 8, mutta ei kyl tartte vekkaria tämän käkikellon kanssa, siellä kukutaan tosiaan sveitsiläisellä tarkkuudella 7.28-7.33 välillä...
 
Meillä 1v1kk tyttö herää 10h35min sen jälkeen kun on mennyt nukkumaan illalla :) Yöunet ovat kyllä tosi tarkkamittaiset! (ja nyt kun tämän kirjoitin, tilanne luultavasti heti muuttuu). Tavallisesti tyttö menee yöunille n. klo 20:30-21:00 ja heräilee uuteen päivään sitten 7:00-7:30. Nukkuu yhdet 1½h päiväunet.
 
Huoh, meidän 1,5v herää klo 05.45-06.15 joka aamu. Ihan sama monelta laittaa nukkumaan. Illalla nukahtaa vasta puoli ysin jälkeen eli ihmeen lyhyillä yöunilla pärjää. Päikkäreitä vetää sit pihalla kolmekin tuntia. Tänään laitoin ekan kerran sisälle nukkumaan, nukkui vaan 1,5h. Ei vaan pihalle enää meinaa saada puettua niin paljon et vois rattaissa nukkua. Toivottavasti yöunet pitenis jos päikkärit lyhenee :)
 
Meillä herätään välillä 9.00 ja välillä taas 11.00. :)
Riippuu ihan minkälainen päivä on ollut.. että miten nukkunut päikkärit, miten hyvin syönyt, oltu ulkona ja kuinka paljon aktiviteettia löytyy päivän aikana.
 
Monet ovat kirjoitelleet, milloin taapero menee nukkumaan. Meillä menee puoli kahdeksalta illalla ja tosiaan herää silloin seitsemän aikoihin. Päivällä nukkuu 1-2 tunnin päiväunet. Alkoi nukkumaan näin noin vuoden iässä, kun muutin rytmiä päiväkotimaiseksi. Nyt nukkuukin parhaiten ikinä.
 
Sitä kysyisinkin, kun meillä ollaan aina oltu tosi aamuvirkkuja ja nyt herätään viiden jälkeen:( Olen aloittanut työt, usein iltavuoroja ja mies lähtee ennen kuutta, joten omat unet jää hyvin lyhyeksi, olo on kuin pahimmillaan imetysrumban aikana... Olenkin miettinyt, millä saisin aamu-unia edes hieman pidemmiksi, kun on välillä väsyneen oloinen aamuisin? Nukkumaan mennään klo 19-19.30.
 
Miau4fun:
Siirrät nukahtamisen klo 21 tienoille. Se tepsi esikoiseeni, joka (tosin alle vuoden ikäisenä) heräsi monta kuukautta puoli viideltä, viideltä. Kahtena iltana valvotin ysiin, kolmantena aamuna heräsi vasta seitsemän aikoihin, JEE! Siitä jäi "oikea" rytmi päälle.
 
Meillä nukkumaan mennään 19-20 välillä riippuen väsymyksen asteesta,tuonne kaheksan pintaan tähtään. Ja sit nukkuu yleensä aika tarkkaan sen 12h,eli 7-8 aamulla heräilee... nyt ikää 2,5v
 
Täällä aamuvirkku 2v4kk ja jotenkin muutenkin jotain nukkumisen kanssa tapahtunut. Aina ollut huono nukkuja. Nyt herää yleensä 7 kun tarhapäivinä noustaan silloin erittäin harvoin menee yli tuon ajan. Nukkumaan menee 20-21 yleensä puol 9 aikaan. Parina yönä on nyt herännyt itkemään ja rauhoittunut vasta saatuaam tilkan kuumaa maitoa tuttipullosta( pullo otettu pois jokus vuoden vanhan kieppeillä) mut yhden pullon jätin,kun sairastaa mega paljo ja silloin et saa välttämättä kun sillä pullolla menemään. Nyt viimeyönä alkoi ihan tyhjästä yskä. Eilen ei ollut mitään ja yöllä alkoii uskimään.
Olen yh niin olisi kiva joskus nukkua vaikka kasiin. Mut toikun herää niin sit herätään. ei auta pyydellä viereen köllimään tms....silloin harvooin kun on yökylässä nukun sit kellon ympäri ja viikonloppusin nukun päikyt tytön kanssa. Ennemmin antaisin ton valvoa myöhempään ja herätä myöhempään...näillä mennään,no kummityttö herää joka aamu 4.45 et en valita vaikka tänään meilläkin noustiin ennen kuutta...
 
Yleensä herää viimeistään silloin kun muutkin, eli arkiaamuisin viimeistään 6.30. 1v7kk, menee nukkumaan samaan aikaan kuin mekin, eli noin 21.30, nukahtaa yleensä viimeistään 23. Nukkuu edelleen kahdet päikkärit. Menee elokuusta hoitoon, joten toivottavasti viimeistään silloin toiset päikkärit jäävät pois ja poika nukahtaa aikaisemmin.
 
meillä 1v ja usein herää 6lta, tänään 5ltä :) nukkumaan 20-21. ei auta vaikka menis myöhemmin nukkumaan, voi jopa herätä silloin aiemmin...olis kivempi nukkua pidempään,kun äiti on aamutorkku.
 

Yhteistyössä