mielipiteitä turvaistuin asiaan?

olemme ostamassa turvaistuinta puoli vuotiaalle tyttärellemme, koska kaukalo (maxi-cosi cabrio) jää pieneksi. nyt mietimmekin että kannattaisiko meidän ostaa sellainen pitkään menevä istuin vaiko n. 4-vuotiaaksi menevä.
olemme suunnitelleet toista lasta noin 3 vuoden päästä ja mietimme nyt kannattaako tyttömme siirtää turvavyöistuimeen vauvan siirtyessä kaukalosta pois. onhan tämä hieman aikaista ajattelua, mutta emme halua että nurkissa pyörii sitten monta ylimääräistä istuinta.. (kaukalokin vuokrattu neuvolasta) toivoisimme mielipiteitänne jos teillä on ollut samanlainen tilanne.. kiitoksia..
 
vielä aattelin tiedustella sopiikohan kaikki istuinmallit meidän autoon?
eli vm. -03 toyota corolla farmari. (isofix löytyy)
ainakin nuo korkeammat penkit vähän arveluttaa koska ainaski mun mielestä toi oviaukko vaikuttaa jotenki matalalta..(?)
tämä suuren suuri päätös, eli mikä ostetaan, pitäisi tehdä vielä tämän vuoden puolella..mahdollisesti jo ensi viikolla.
olkaa kilttejä ja auttakaa valinnassa kertomalla kokemuksistanne?! :xmas:
 
Ainoa selkä menosuuntaan asennettava Suomessa myytävä isofix-istuin on Britaxin Fixway ja se vie aika paljon tilaa. Meidän autoon ei mahtunut kunnolla, joten jäi hankkimatta. Muut markkinoilla olevat ovatkin sitten kasvot menosuuntaan asennettavia, eikä niitä suositusten mukaan kannata käyttää alle 3-vuotiaalla. Selkä menosuuntaan oleva istuin suojaa lapsen niskaa paremmin nokkakolarissa, jotka ilmeisesti on Suomessa yleisempiä kuin peräänajot, koska tälläinen suositus istuinten osalta on. Mm Britaxin sivuilla on tietoa asiasta.

Meillä on Britaxin Two Way Elite, joka on hyvä perusistuin. Muista ei ole kokemusta. Sen pitäisi mennä aika pitkään, koska on melko isokokoinen. Ei voi säätää ajon aikana, mutta me emme ole kertaakaan tarvinneet sellaista toimintoa. Istuin mahtuu vielä olemaan sen verran kallellaan, että lapsi voi vaikka nukkua siinä.
 
Keskustelua on käyty aina silloinntällöin tästä istumasuunnasta.
Alle 3% eurooppalaisista lapsista matkustaa selkä menosuuntaan kaukalon jälkeen. Joku syyhän siihen on, että näin menetellään. Edelleen tulee mieleen kysymys, onko tuo suomalais-ruotsalainen suositus vain suojelemassa parin valmistajan myyntiä. Liikennehän on kaikissa maissa samanlaista ja autot ajavat etuperin pääsääntöisesti.
 
kiitoksia näistä tiedoista!
nuo pelkästään selkä menosuuntaan olevat istuimet arveluttaa siksi, että epäilen mahtuuko siihen todella neljä vuotiaaksi?!
meidän tytöllä kun on todella pitkät jalat jo nyt...
tuon britaxin twe:n olen nähnyt luonnossa ja olen mietiskellyt tuota kaltevuus asiaa paljon..meillä kun yritetään kovasti punnertaa istumaan mutta myös nukutaan usein lyhyilläkin matkoilla.
siksi mielessä on käynyt tuollaiset säädettävät..
samoin tuon istuimen avoimuus muihin verrattuna..siis sivujen. muissa kun nuo laidat ovat korkeamman näköiset. onko sillä merkitystä?
isofixissä mietityttää juurikin tuo että se on jokotai.. siis suunta..
ilmeisesti maanantaina ollaan kauppaan menossa ja mielelläni otetaan vielä vastaan mielipiteitä erilaisten istuinten käyttäjiltä..koska tehän sen parhaiten tiedätte mikä on hyvä ja mikä ei..
 
Meillä on kaukalon jälkeen ollut käytössä Britaxin two-way-elite. Itseänikin mietitytti aikoinaan juuri tuo istuimen "avoimuus" verrattuna muihin ns. vastaaviin istuimiin. Lapsemme ollessa noin puolitoista vuotias totesimme miehieni kanssa että tuo "avoimuus" ei ole ollenkaan pahasta sillä muihin vastaaviin (joita itse katsoimme) istuimiin ei enään olisi hartioiden kohdalta mahtunut toppavaatteissa istumaan.

Olimme tässä jokunen aika pienessä kolarissa kyseisen istuimen kanssa ja lapsi oli ainoa jolle ei käynyt kuinkaan ja syy siihen oli se että hän istui selkä menosuuntaan, joten kannattaa istuttaa lasta mahdollisimman pitkään niin.....näin voin suositella oman kokemukseni kanssa.

Meillä kyseisen istuimen kaltevuussäädöt/säätö ovat olleet ihan hyvät. Ja nukkuma-asento on näyttänyt ihan hyvältä ja hyvin on nukuttanutkin. Totta on että kesken matkaa ei voi penkkiä säätää, mutta ainakin niin kauan kuin meillä penkki oli kallistettuna en kokenut lapseni tarvitsevan hänen hereillä ollessaan penkkiä yhtään pystympää. Oikein hyvin näki niinkin.
Isona plussana myös istuimen rakenteiden läpi menevä kiinnitys!

Istuin on meidän tarpeeseen ja meidän kokemuksella niin hyväksi todettu että kakkoselle ostetaan sama istuin kun kaukalo jää pieneksi. Laitetaan tähän vielä että meidän käyttö kokemus on vain (vielä toistaiseksi) selkä menosuuntaan.

Voin suositella!
 
Tässä vielä joitain linkkejä joita kannattaa tutkia:

http://www.testfakta.se/_template_view_article.php?id=163

http://www.autoliitto.fi/
---> Autoilu, tekniikka ja testit ----> Lasten turvaistuimet

http://www.babystyle.fi/Eurotest%202005.htm

http://www.liikenneturva.fi/fi/

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.12.2006 klo 13:06 vieras kirjoitti:
Keskustelua on käyty aina silloinntällöin tästä istumasuunnasta.
Alle 3% eurooppalaisista lapsista matkustaa selkä menosuuntaan kaukalon jälkeen. Joku syyhän siihen on, että näin menetellään. Edelleen tulee mieleen kysymys, onko tuo suomalais-ruotsalainen suositus vain suojelemassa parin valmistajan myyntiä. Liikennehän on kaikissa maissa samanlaista ja autot ajavat etuperin pääsääntöisesti.
Kyllä siinä suojellaan ihan lasta eikä mitään myyntiä :headwall: Kyllähän sen tajuaa ihan maalaisjärjellä millaista jälkeä tekee pienikin nokkakolari jos pieni lapsi istuu nenä menosuuntaan. (painava pää retkahtaa nopeasti eteenpäin :eek: ) Jos taas lapsi on selkä menosuuntaan jakautuu törmäyksen voima koko selän, pään ja ja niskan alueelle, jotka kaikki ovat tuettuna turvaistuinta vasten.

Meillä kuljetettu selkä menosuuntaan toista 3v ja toista 3.5v saakka ihan turvallisuuden vuoksi. Samat istuimet käännetty sitten nenä menosuuntaan joten ei siinä rahasta oo ollu kysymys eli ei oo senttiäkään hävitty. (aktan duoflex ja cosmic).
 
En tiedä tuosta suojelusta enkä historiaa, mutta minusta tuntuu oudolta että muualla ei selkä menosuuntaan olevia istuimia käytetä. Joku oikea syy siihen täytyy olla. En usko sen olevan tietämättömyyttä tai tyhmyyttä. Minua jäi askarruttamaan miksi selkä menosuuntaan olevat turvaistuimet eivät menesty testeissä . Autoliiton sivuilta siihen löytyi johtajan hyvä selvitys ja perustelut. Kokonaisturvallisuus ratkaisee ja selkä menosuuntaan olevissa istuimissa on selviä puutteita kokonaisturvallisuudessa. Periaate istua selkä menosuuntaan on hyvä, mutta huonot istuimet pilaavat hyvän idean.
 

Yhteistyössä