Mieletön Melinda

Se juttu meni näin. Oli uuden kouluvuoden ensimmäinen päivä. Kävin paikallista klassista lyseota ajatusten yleensä harhaillessa ihan jossain muualla kuin koulunkäynnissä. Nuorella miehellä oli niin paljon muutakin ajateltavaa kuin latinan opiskelu tai kirkkohistoria. Onneksi lyseo oli kuitenkin yhtenäiskoulu ja luokalla oli tyttöjäkin eikä vain meitä finninaamaisia teinipoikia kiehumassa hormoneissamme. Eihän ne tytöt tosin mitään naisia vielä olleet olleet sen enempää kuin mekään miehiä. Rimppakinttuisia kaupunkilaistyttöjä porvariskodeista tai rehevämpiä emännän alkuja maalaiskunnan puolelta. Sellaista oli koulunkäynti kauppalassa niihin aikoihin.

Välitunnilla moikkasin kavereidensa kanssa Suosikkia tai Introa selailevaa Marja-Leenaa. Kaikilla pikkudiivoilla oli yllään skottiruutuiset hameet ja valkoiset paitapuserot, koska Bay City Rollers oli yhä teinityttösten ykkösbändi sekä suuressa maailmassa että pienemmissä taajamissa. Kohta alkaisi syksy, sateet, ja tuo vähäinenkin silmänilo kätkettäisiin paksujen talvipalttoiden alle. Tämä Marja-Leena oli naapurikorttelin tyttöjä ja olimme käyneet samoja kouluja kansakoulun alaluokilta asti, jolloin Marja-Leenan perhe oli muuttanut kauppalaan isänsä aloittaessa täällä apteekkarina. Olimme kaveeranneet enempi vähempi näiden vuosien ajan, vaikkei tytöt ja pojat silloin oikeasti voineet kavereita ollakaan. Jotain erikoisempaa suhdetta välillemme oli kuitenkin kehittynyt ja meidän juoruiltiin oikein seurustelevankin. No, mitään virallista ei asiasta oltu keskenämme sovittu, mutta noita hapuilevia aikuisuuden ensivaiheita oli kaikilta salassa otettu yhdessä, vähän kerrallaan.

Tämän pian päättyvän kesän juhannusaaton aaton iltana olimme naapuritalomme porttikäytävässä edenneet nojailusta, pussailusta ja vaatteiden päältä kopeloinnista jo vaatteidemme alla puristeluun ja hyväilyyn. Marja-Leena alkoi jo kehrätä ja kiehnätä siihen malliin etten ollut ennen nähnytkään. Rintaliivien hakaset olivat auenneet ja pienten rinnanalkujen kovat nännin nipukat tuntuivat kuin polttavan käsiäni. Suutelimme kömpelöitä kielisuudelmia ja hampaamme kolahtelivat yhteen. Yllätyksekseni Marja-Leena raotti jalkojaan tai paremminkin avasi kokonaan sylinsä ja kohotti lantiotaan kutsuvasti. Sukkisten läpi näkyi puuvillaisissa pikkupöksyissä märkä läikkä hävyn kohdalla. Minäkö tuon sain aikaan? Vapisevin käsin hyväilin Marja-Leenaa sukkisten päältä. Mene sinne… sisälle… kähisi Marja-Leena. Mihin katosi tytön heleä ääni? Nyt tärisin jo kiihotuksesta ja jännityksestä. Joko tämä katsotaan sukupuolielämäksi, ajattelin? Sain juuri käteni pujotettua sukkiksien sisäpuolelle ja ehdin koskettaa kosteaa puuvillapöksyä kun tajusin laukeavani sykähdellen omiin housuihini. Menin varmaan tosi kalpeaksi, punaiseksi, tai vaihdellen molemmiksi, koska Marja-Leena huomasi hämmennykseni. Jameksieni etuosaan ilmestyi myös märkä läikkä. Onneksi Marja-Leena tuntui ymmärtävän tilanteen ja suhtautuvan siihen hyvin. Hän veti käteni pois sukkiksistaan ja antoi minulle nopean suukon. Kiitti Gösta, kivaa oli, nähdään juhannuksen jälkeen, ja hän juoksi pois kotiinsa. Harmitti. Toisaalta sormissani tuoksui jokin ihan uusi aromi.

Loppukesä meni kuitenkin jotenkin niin ettemme oikein nähneet eikä suhteemme edennyt sen pidemmälle. Kesäpäivät kuluivat kauppalan puisto-osastolla nurmikkoa leikatessa ja Marja-Leena oli paljon sukulaisillaan jossain järvi-Suomessa heinäkuun aikana. Koulu oli kuitenkin alkanut ja näkisimme taas toisiamme joka päivä.

Heinäkuu siis sujui paitsi töitä tehdessä, kavereiden kanssa, uidessa ja hyvää uutta progea kuunnellessa myös aktiivisesti sen toisen sukupuolen ulkoisiin ominaisuuksiin perehtyessä. Siinä hyödynsin senaikaista huippugrafiikkaa, erityisesti pornografiikkaa. Omasta kauppalasta en olisi kehdannut sitä hankkia, mutta kolmivaihteinen Tunturi Sportini kiidätti minut kaksitahtibensiinin voimalla pikatien varren Unionille, jonka lehtihyllyssä olikin kattava valikoima kotimaisia miestenlehtiä. Heinäkuun Jallun kansikuvatyttönä oli “Mieletön Melinda”. Otin lehden hyllystä, maksoin sen punastellen huoltoaseman letkunjatkeelle joka virnuillen antoi käteeni vaihtorahat. Laitoin lehden farkkutakkini povitaskuun ja päräytin mopollani kotia kohti, käsityöt mielessäni.

Livahdin kotona huoneeseeni tutustumaan paremmin kansikuvan Melindaan. Mielettömään Melindaan. Lehden kannessa Melinda oli kääriytynyt ohueen harsokankaaseen jonka läpi laajat nännipihat kuulsivat tummina ja muut muodot olivat vain hyvällä mielikuvituksella arvattavissa. Sivuilla 28-32 Melinda paljastikin kaiken. Hitto, mikä hilloviiva. Ilman pikkupöksyjä ja rintsikoita. Ihan jotain muuta kuin koulunpihan piikkudiivat teinitytöt. Mieletön Melinda. Tai ihan kaikkea Melinda ei kuitenkaan paljastanut; kaikissa kasvokuvissa Melindalla oli venetsialainen naamio, joka paljasti tuuheiden punaisten hiusten lisäksi vain korkeat poskipäät ja kiusoittelevat, kutsuvat vihreät silmät. Niin ja Melindahan näytti olevan aito punapää. Myöhemmin olin Melindan kanssa varomaton. Sotkin lehden tuolta aukeamalta niin, etten saanut sitä enää avattua. No, broidilla oli jemmassaan lisää luettavaa, rajujakin seksilehtiä.

Takaisin koulunpenkille. Päivän toiseksi viimeinen tunti olisi historiaa mutta vielä edessä. Pidin kyllä historiasta aineena, mutta viime keväänä eläkkeelle jäänyt lehtorismies oli yrittänyt parhaansa mukaan tappaa kaiken mielenkiintoni aiheeseen. Lyseo oli kesän aikana palkannut uuden opettajan, toivottavasti tämä asia muuttuisi. Istuimme jo paikoillamme odottamassa lehtoria saapuvaksi. Näköjään maisteri oli nimeltään Kyllikki Jurvanen, siis nainen ja varmaan taas joku vanha harppu. Marja-Leena istui viereisessä pulpetissa ja yritimme jo varovasti herätellä suhdettamme pienellä silmäpelillä. Luokkahuoneen ovi kolahti, ja uusi historian lehtori astui luokkaan. Luokassa käynyt supina lakkasi, hiljenimme ja nousimme ylös. Katsoin hämmentyneenä lehtori Kyllikkiä, ja ajattelin mielikuvitukseni tekevän minulle tepposet. Kyllikki oli kuin Melindan käänteisversio - vartalo puettuna mutta kasvot paljastettuina.
 
Oppitunti alkoi. Aisteistani oli kytketty pois kaikki muut näköaistia lukuun ottamatta. Kyllikillä oli yllään harmaa polvimittainen mutta kapeahko hame ja vaaleanpunainen paitapusero. Asu ei ollut tiukka kuin makkarankuori mutta riittävän kapea että mielikuvitukseni osasi koostaa nyt näkemästäni + aiemmin Jallussa näkemästäni kollaasin, jossa kulloinkin näkyvä pinta vaihtui. Enimmäkseen näin sen paljaan pinnan, Melindan ruskettuneen ihon. Lehtori istui ensin pulpetissaan, nousi sitten kirjoittamaan taululle, siis selin luokkaan nähden. En ollut aiemmin nähnyt kellään naisella yllään kuviollisia sukkahousuja, nyt näin. Musta pitsi kiemurteli hoikalla mutta ah niin muodokkaalla pohkeella kunnes katosi polvitaipeen yläpuolella hameen kätköihin. Hameen kätköissä oli myös sievä pyöreä takamus, joka kuristettiin kapeaksi vyötäröksi leveällä vyöllä. Vaaleanpunaisen paitapuseron läpi kuulsi leveä rintaliivin vyöosa ja tukevat olkaimet. Opettaja kääntyi puhumaan luokalle jotain mutta aiheuttamansa, väliaikaisen kuurouteni vuoksi en tiedä mitä. Tuijotin vaan Kyllikkiä. Alavatsalla erottui pienen pieni naisellinen kumpu, kuin perustuksena kahdelle suuremmalle kummulle paitapuseron ja rintaliivien kahleissa. Mielessäni räiskyi ilotulitus - olen nähnyt nuo rinnat, olen jopa runkannut niille, tai no ainakin niiden kuvalle, tai no ainakin arvelisin että niiden kuvalle. Lehtori-Kyllikin liehuvan punaiset hiukset, korkeat poskipäät ja vihreät silmät kyllä alkoivat vakuuttaa minua siitä että a.k.a. Melindahan se siinä oli. Pakko olla, niin tarkkaan Melindan kuvat olivat tallentuneet mieleeni.

Seurusteluni Marja-Leenan kanssa jatkui ja tiivistyi kouluvuoden alettua. Etenimme sujuvahkosti siitä mihin naapurin porttikongissa jäimme ja pian rakastelimme aina ja joka paikassa kun tilaisuus sen salli. Tunnustan että joskus rakastellessamme suljin silmäni ja kuvittelin panevani mieletöntä Melindaa, siis yhteistä historian lehtoriamme… Jäin kuitenkin nololla tavalla kiinni Kyllikistä haaveilusta. Eräällä tunnilla istuin pulpetissani käteeni nojaten ja opettajaani tuijotellen. Havahduin siihen kun Kyllikki näpelöi paitapuseronsa nappeja ja tuijotti minua takaisin hymyillen, sekä kertoi koko luokan kuullen että hui, piti ihan varmistaa onko paidasta liikaa nappeja auki kun Gösta niin tuijottaa! Punastuin ja mieleni teki vajota maan alle. Vilkaisin Marja-Leenaa, jonka silmät leimusivat kiukkua ja mustasukkaisuutta. Kaikki muut nauroivat hyväntahtoisesti.

Luokasta poistuessani tein jotain käsittämättömän typerää tai rohkeaa. Pysähdyin opettajan luona ja pyysin anteeksi aiheuttamaani häiriötä. Totesin tilanteen olleen minulle kovin nolo, ja kaivanneeni vaikkapa venetsialaista naamiota häpeäni peittämiseksi, jos lehtori ymmärtää. Nyt oli Kyllikin vuoro punastua ja mennä sanattomaksi. Toivotin opettajalle hauskaa iltaa, ja lähdin luokasta testosteroni- ja adrenaliiniryöpyn vallassa. Käytävään päästyäni ehdin jo tajuta, minkälaiseen liemeen olin ehkä itseni viskannut, enkä ollut enää niin kovin tyytyväinen tekooni.

Vaikutti kuitenkin siltä että asia unohtui. Joulu lähestyi ja koulussa alkoi tenttien ruuhka-aika. Pärjäsin opinnoissani kohtuullisesti ja uskoin lyseo-opintojen johtavan aikanaan valkolakkiin ja jatko-opintoihin jossain korkeakoulussa. Historian opinnotkin olivat alun aistisulkujen ja muiden ryöpsähdysten jälkeen normalisoituneet ja oppi käsittääkseni hyvin päässäni. Tenttien palautuksessa jouluviikolla tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta. Sain Kyllikin punatuilla kynsillään minulle ojentamana takaisin esseen, jonka arvosanaksi oli merkitty pyöreä nolla pistettä ja lisäksi arviointi: Tentin uusinta mahdollinen suullisesti huomenna klo 20 luonani (osoite). Älä kerro kenellekään, tai koko juttu kaatuu Sinun syliisi. "M". Mitä hittoa, ajattelin, ja olin jo avata suuni kunnes katsoin opettajaani joka mutristi punattua suutaan tiukasti vaikenemiseni merkiksi. Ymmärsin tehdä edes sen.

Seuraavana iltana kello kahdeksalta soitin Kyllikin ovikelloa. Olin hermostunut ja vähän peloissani. Soitin silti. Oletpa täsmällinen, käy sisään, kuulin kun ovi avattiin. Riisuin ulkovaatteeni ja astuin peremmälle pieneen kaksioon. Missä lehtori haluaa minua tentata, kysyin varovasti. Hölmö poika, ja lopeta se lehtorointi. Olen Kyllikki ja kuules alle kolmikymmenvuotias enkä lopulta niin paljon sinua vanhempi, Gösta, hän vastasi. Isoveljeni on saman ikäinen, totesin, hassua miten ikäerot korostuvat kun ihmisten rooli yhteiskunnan hierarkiassa eroaa. Kyllikki totesi tuon olevan aika ihanasti sanottu. Hän kehotti minua istumaan olohuoneensa sohvalle, ja istuutui viereeni sohvan toiselle laidalle. Vai tentata, hän jatkoi, kyllä nyt puhutaan ihan jostain muusta. Se essee oli yhdeksikön arvoinen ja sellaiseksi myös arvosanana kirjattu. Olin entistä enemmän hämilläni. Nyt puhutaan tästä, sanoi hän laittaen kasvoilleen saman venetsialaisen naamion kuin pyllistäessään miestenlehdessä. Mieletön Melinda siis kuitenkin, sain sanottua, vaikka henkeni oli salpaantua. Nyt oltiin jonkin isomman äärellä.

Kyllikki aloitti kertomuksensa. Yliopisto-opinnot vähävaraisen perheen lapsena eivät olleet helppoja tai ainakaan halpoja rahoittaa. Kauniille maalaistytölle olikin isolla kirkolla ilmaantunut paljon halukkaita tukijoita, toki tiettyjä palveluksia vastaan, jotka hän katsoi ihan kohtuullisiksi saavutettuihin etuihin nähden. Niihin valokuviin ei ehkä olisi pitänyt suostua, mutta niiden ottamisesta on jo pari vuotta eikä niitä pitänyt edes julkaista kuin Saksassa, hän kuitenkin totesi vähän katuen. Vilkkaaseen elämäntapaan tottuneelle ja sukupuolielämältään aktiiviselle nuorelle naiselle ei ollut helppo ratkaisu muuttaa pieneen kauppalaan jossa kaikki uudet ihmiset ja heidän tekonsa joutuvat suurennuslasin alle. Totesin uskovani että ymmärrän. Kyllikki kysyi seurustelemmeko Marja-Leenan kanssa, johon vastasin myöntävästi. Panetteko te jo, hän kysyi minulta yllättävän suoraan. Aina kun vaan voimme, vastasin kysymyksestä hämmentymättä. Kuvitteletko silloin koskaan panevasi minua, tai siis Melindaa, hän kysyi minua suoraan silmiin katsoen. Melkein joka kerta, vastasin, ja laskin käteni hänen reidelleen.
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Laskin käteni hänen reidelleen ja sanoin
— jospa jotenkin pystyisin saamaan sinut kiihoittumaan. Kyllikki otti pääni käsiensä väliin sanoe
. — voi sinua pikku miestä, sinusta taitaa kasvaa oikea pukki
. —tuskin vielä aikoihin vastasi.
—olen huomannut kuinka tuijottelet yhtenään rintojani, saat nyt pikkusen kokeilla jos haluat.
kyllikki siiirsi käteni rinnalleen ja tunsin heti alkavani keulia.rinta tuntui kankaiden läpi suurelta ja kimmoisalta. Sitten
Oppitunti alkoi. Aisteistani oli kytketty pois kaikki muut näköaistia lukuun ottamatta. Kyllikillä oli yllään harmaa polvimittainen mutta kapeahko hame ja vaaleanpunainen paitapusero. Asu ei ollut tiukka kuin makkarankuori mutta riittävän kapea että mielikuvitukseni osasi koostaa nyt näkemästäni + aiemmin Jallussa näkemästäni kollaasin, jossa kulloinkin näkyvä pinta vaihtui. Enimmäkseen näin sen paljaan pinnan, Melindan ruskettuneen ihon. Lehtori istui ensin pulpetissaan, nousi sitten kirjoittamaan taululle, siis selin luokkaan nähden. En ollut aiemmin nähnyt kellään naisella yllään kuviollisia sukkahousuja, nyt näin. Musta pitsi kiemurteli hoikalla mutta ah niin muodokkaalla pohkeella kunnes katosi polvitaipeen yläpuolella hameen kätköihin. Hameen kätköissä oli myös sievä pyöreä takamus, joka kuristettiin kapeaksi vyötäröksi leveällä vyöllä. Vaaleanpunaisen paitapuseron läpi kuulsi leveä rintaliivin vyöosa ja tukevat olkaimet. Opettaja kääntyi puhumaan luokalle jotain mutta aiheuttamansa, väliaikaisen kuurouteni vuoksi en tiedä mitä. Tuijotin vaan Kyllikkiä. Alavatsalla erottui pienen pieni naisellinen kumpu, kuin perustuksena kahdelle suuremmalle kummulle paitapuseron ja rintaliivien kahleissa. Mielessäni räiskyi ilotulitus - olen nähnyt nuo rinnat, olen jopa runkannut niille, tai no ainakin niiden kuvalle, tai no ainakin arvelisin että niiden kuvalle. Lehtori-Kyllikin liehuvan punaiset hiukset, korkeat poskipäät ja vihreät silmät kyllä alkoivat vakuuttaa minua siitä että a.k.a. Melindahan se siinä oli. Pakko olla, niin tarkkaan Melindan kuvat olivat tallentuneet mieleeni.

Seurusteluni Marja-Leenan kanssa jatkui ja tiivistyi kouluvuoden alettua. Etenimme sujuvahkosti siitä mihin naapurin porttikongissa jäimme ja pian rakastelimme aina ja joka paikassa kun tilaisuus sen salli. Tunnustan että joskus rakastellessamme suljin silmäni ja kuvittelin panevani mieletöntä Melindaa, siis yhteistä historian lehtoriamme… Jäin kuitenkin nololla tavalla kiinni Kyllikistä haaveilusta. Eräällä tunnilla istuin pulpetissani käteeni nojaten ja opettajaani tuijotellen. Havahduin siihen kun Kyllikki näpelöi paitapuseronsa nappeja ja tuijotti minua takaisin hymyillen, sekä kertoi koko luokan kuullen että hui, piti ihan varmistaa onko paidasta liikaa nappeja auki kun Gösta niin tuijottaa! Punastuin ja mieleni teki vajota maan alle. Vilkaisin Marja-Leenaa, jonka silmät leimusivat kiukkua ja mustasukkaisuutta. Kaikki muut nauroivat hyväntahtoisesti.

Luokasta poistuessani tein jotain käsittämättömän typerää tai rohkeaa. Pysähdyin opettajan luona ja pyysin anteeksi aiheuttamaani häiriötä. Totesin tilanteen olleen minulle kovin nolo, ja kaivanneeni vaikkapa venetsialaista naamiota häpeäni peittämiseksi, jos lehtori ymmärtää. Nyt oli Kyllikin vuoro punastua ja mennä sanattomaksi. Toivotin opettajalle hauskaa iltaa, ja lähdin luokasta testosteroni- ja adrenaliiniryöpyn vallassa. Käytävään päästyäni ehdin jo tajuta, minkälaiseen liemeen olin ehkä itseni viskannut, enkä ollut enää niin kovin tyytyväinen tekooni.

Vaikutti kuitenkin siltä että asia unohtui. Joulu lähestyi ja koulussa alkoi tenttien ruuhka-aika. Pärjäsin opinnoissani kohtuullisesti ja uskoin lyseo-opintojen johtavan aikanaan valkolakkiin ja jatko-opintoihin jossain korkeakoulussa. Historian opinnotkin olivat alun aistisulkujen ja muiden ryöpsähdysten jälkeen normalisoituneet ja oppi käsittääkseni hyvin päässäni. Tenttien palautuksessa jouluviikolla tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta. Sain Kyllikin punatuilla kynsillään minulle ojentamana takaisin esseen, jonka arvosanaksi oli merkitty pyöreä nolla pistettä ja lisäksi arviointi: Tentin uusinta mahdollinen suullisesti huomenna klo 20 luonani (osoite). Älä kerro kenellekään, tai koko juttu kaatuu Sinun syliisi. "M". Mitä hittoa, ajattelin, ja olin jo avata suuni kunnes katsoin opettajaani joka mutristi punattua suutaan tiukasti vaikenemiseni merkiksi. Ymmärsin tehdä edes sen.

Seuraavana iltana kello kahdeksalta soitin Kyllikin ovikelloa. Olin hermostunut ja vähän peloissani. Soitin silti. Oletpa täsmällinen, käy sisään, kuulin kun ovi avattiin. Riisuin ulkovaatteeni ja astuin peremmälle pieneen kaksioon. Missä lehtori haluaa minua tentata, kysyin varovasti. Hölmö poika, ja lopeta se lehtorointi. Olen Kyllikki ja kuules alle kolmikymmenvuotias enkä lopulta niin paljon sinua vanhempi, Gösta, hän vastasi. Isoveljeni on saman ikäinen, totesin, hassua miten ikäerot korostuvat kun ihmisten rooli yhteiskunnan hierarkiassa eroaa. Kyllikki totesi tuon olevan aika ihanasti sanottu. Hän kehotti minua istumaan olohuoneensa sohvalle, ja istuutui viereeni sohvan toiselle laidalle. Vai tentata, hän jatkoi, kyllä nyt puhutaan ihan jostain muusta. Se essee oli yhdeksikön arvoinen ja sellaiseksi myös arvosanana kirjattu. Olin entistä enemmän hämilläni. Nyt puhutaan tästä, sanoi hän laittaen kasvoilleen saman venetsialaisen naamion kuin pyllistäessään miestenlehdessä. Mieletön Melinda siis kuitenkin, sain sanottua, vaikka henkeni oli salpaantua. Nyt oltiin jonkin isomman äärellä.

Kyllikki aloitti kertomuksensa. Yliopisto-opinnot vähävaraisen perheen lapsena eivät olleet helppoja tai ainakaan halpoja rahoittaa. Kauniille maalaistytölle olikin isolla kirkolla ilmaantunut paljon halukkaita tukijoita, toki tiettyjä palveluksia vastaan, jotka hän katsoi ihan kohtuullisiksi saavutettuihin etuihin nähden. Niihin valokuviin ei ehkä olisi pitänyt suostua, mutta niiden ottamisesta on jo pari vuotta eikä niitä pitänyt edes julkaista kuin Saksassa, hän kuitenkin totesi vähän katuen. Vilkkaaseen elämäntapaan tottuneelle ja sukupuolielämältään aktiiviselle nuorelle naiselle ei ollut helppo ratkaisu muuttaa pieneen kauppalaan jossa kaikki uudet ihmiset ja heidän tekonsa joutuvat suurennuslasin alle. Totesin uskovani että ymmärrän. Kyllikki kysyi seurustelemmeko Marja-Leenan kanssa, johon vastasin myöntävästi. Panetteko te jo, hän kysyi minulta yllättävän suoraan. Aina kun vaan voimme, vastasin kysymyksestä hämmentymättä. Kuvitteletko silloin koskaan panevasi minua, tai siis Melindaa, hän kysyi minua suoraan silmiin katsoen. Melkein joka kerta, vastasin, ja laskin käteni hänen reidelleen.
Kyllikki sanoi ääni hieman värähtäen.
—Jos siirtyisin istumaan eteesi lattialle selkä sinuun päin. Voisit hyväillä rintojani ja minä voisin kuvitella että aikuinen mies kourii minua.
Vastausta odottamatta Kyllikki, otti tyynyn ja siirtyi. Minua ei todellakaan tarvinnut houkutella. Tartuin rintoihin aluksi hellästi kaksin käsin ja otin samalla korvan nipukan huulieni väliin…..
 

Yhteistyössä