"papu"
oli tarkotus tehä perunamuusi ja sen kans lämmittää lämminsavulohi mikrossa,mut nyt ku kala onkin kylmäsavulohta,en tiedä miten pääsen yhtä hyvään lopputulokseen(koskaan en ole ostanu kylmäsavulohta)
kaikuko se siellä?Alkuperäinen kirjoittaja Vätti Räsynyt;29295505:Siitä saa ihanan soosin ku lisää kermaa, nam nam nam..
sanoppa muuta, vähänkö lämminsavulohesta saa hyvän soossin pastalle...Sama pätee kyllä lämminsavuloheenkin jos se on pakko lämmittää.
Eli ap:lle selvennökseksi. Se on kypsää, sitä ei tarvitse erikseen kypsentää enää, ja ei edes maistu kamalan hyvältä lämpimänä. Perempaa kylmänä. Mutta kerma toimii jos lämmittää haluat."Kylmäsavustettu ruoka on joko kypsytettävä ennen savustusta, tai sen jälkeen kuten Pastrami joka joko keitetään tai höyrytetään sen savustamisen jälkeen. Tavallisin tapa kalalle on raakakypsyttää, tai graavisuolata, se ennen sen kylmäsavustusta."
kylmää kalaa ja lämmintä muusia,ei maistu mulle niin.Alkuperäinen kirjoittaja Näin;29295517:Mulle ei tulis kyllä mieleenkän pilata lämminsavulohta lämmittämällä sitä mikrossa. Hyi helvata.
Miksi se pitää lämmittää?
Raakakypsytettyä, eli kypsää. Sushikala on raakaa. Älä sekoita termejä.mä olisin eri mieltä tosta kypsästä, mun mielestä graavi- ja kylmäsavukala eivät ole varsinaisesti kypsiä
jollain lailla raakakypsytetty pikemminkin, syömäkelpoisia joka tapauksessa ja syödäänhän lohta ihan raakanakin esim. sushissa
koetan olla sekottamattaRaakakypsytettyä, eli kypsää. Sushikala on raakaa. Älä sekoita termejä.
Se ei ole rakaakaan. Mutta oikeassa olet siinä että esim. järvikalaa ei saa kraavata, koska loiset eivät häviä raakakypsennyksessä. Ja kalan pitää olla ehdottomasti tuoretta koska sitä ei lämmitetä joten pöpöt eivät kuole.koetan olla sekottamatta
mun mielestä raakakypsytetty ei ole kypsää
"Silakan ja Suomessa viljellyn kirjolohen sekä siian loisriski on kuitenkin niin pieni ettei näitä kalalajeja välttämättä tarvitse pakastaa. Norjan viljeltyä lohta, eikä muutenkaan kasvatettua ja viljeltyä kalaa kuitenkaan tarvitse pakastaa suositusten mukaan koska ne ovat Eviran valvonnan alaisia ja ne tarkastetaan EU-säädöksien mukaan. Joten silakkaa, norjalaista lohta, kirjolohta sekä siikaa ei tarvitse pakastaa ennen niiden raaka-kypsennystä esimerkiksi graavamalla."Se ei ole rakaakaan. Mutta oikeassa olet siinä että esim. järvikalaa ei saa kraavata, koska loiset eivät häviä raakakypsennyksessä. Ja kalan pitää olla ehdottomasti tuoretta koska sitä ei lämmitetä joten pöpöt eivät kuole.
Se, ettei ole ikinä "tullut matoja" (tai listeriabakteeria tai muuta vakavaa sairautta) ei millään tavalla ehkäise bakteerin tarttumista ja sairastumista seuraavalla kerralla."Silakan ja Suomessa viljellyn kirjolohen sekä siian loisriski on kuitenkin niin pieni ettei näitä kalalajeja välttämättä tarvitse pakastaa. Norjan viljeltyä lohta, eikä muutenkaan kasvatettua ja viljeltyä kalaa kuitenkaan tarvitse pakastaa suositusten mukaan koska ne ovat Eviran valvonnan alaisia ja ne tarkastetaan EU-säädöksien mukaan. Joten silakkaa, norjalaista lohta, kirjolohta sekä siikaa ei tarvitse pakastaa ennen niiden raaka-kypsennystä esimerkiksi graavamalla."
Siikaa voi Tosin en ole ikinä pakastanut graavikaloja etukäteen, enkä kylmäsavustettuja. Ei ole tullut matoja. Kylmäsavukaloja olen kyllä savustuksen jälkeen säilyttänyt pakastimessa.
Vois nyt aloittajaa ees sen verran viitsiä neuvoa, jos tietää asiasta jotain.Ihan sama jos mikrottaa meinaat.