Olen BBA, eli käynyt tradenomiksi englanninkielisen koulutuksen. Pidin opinnoista, jotka eivät olleet turhan haastavia paitsi ajankäytön suhteen. Ryhmätöitä oli liki kaikilla kursseilla,mutta lyöttäydyin parin perfektionistin messiin heti koulun alussa ja saimme tehtyä erinomaisia kurssitöitä, joista suuri käytännön hyöty. Esim.eräs pieni design-yritys sai kauttamme suunnitelman kansainvälistymiseen ja nyt yritys myy tuotteitaan Saksassa, jonne meidän arviomme mukaan parhaat ulkomaiset markkinat sijoittuvat. Ravintolaketju sponssasi meille lahjan haastateltaville tehdessämme imagotutkimusta ketjulle ja saimme rahallisen palkkionkin itsellemme.
Opinnäytetyö ei ollut vaikea prosessi. Koin että koululta sai valtavasti tukea sen tekoon, koska meillä oli jokaisella kaksi ohjaajaa työlle, yksi vastasi aineesta mitä tutkimus koski (mulla HRM) ja toinen tsekkasi, että teksti akateemista yms. Seminaarit kuljettivat homman nätisti pakettina eteenpäin ja siinä toisten töitä opponoidessa sai hyviä vinkkejä omaan työhön. Kypsyyskoe oli paljon hermostuttavampi osuus. x)
Kävin amkin 2,5 vuodessa, vaikka tein siinä töitäkin samalla ja mulla oli kaks alle kouluikästä muksua. Ka kiitettävä sekä opparista että koulusta.
Olen huomannut, että kouluilla on eroja. Olen havainnut, että saamamme matikan ja tilastotieteen opetus oli laadukkaampaa kuin mitä monilla yliopistotasolla Suomessa. Joissain muissa amkeissa on keskitytty paljon vähemmän tiettyihin osa-alueisiin ja painotettu eri juttuja. Opettajillakin vaikutusta, tietty. Nykyinen työnantajani on eritoten kallistunut työllistämään henkilöitä, jotka valmistuneet samasta amkista kuin minä.