Merkittävä tiedeihminen

  • Viestiketjun aloittaja kyselijä
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Pitäisihän se tietää ettei palstamammoja tuommoinen ajattelu kiinnosta. Saati että olisi tietoa asioista.
Ei kaikkia kiinnosta kaikki!
Mie en nyt näin äkkiseltään osaa yhtä nimetä, mutta mutta...kaipa se varmaan joku Wilhelm Röntgen tai Fleming vois olla.
 
Eikähän noita merkittäviä tiedemiehiä ja -naisia ole niin paljon, että miten voit vain yhden sieltä suuresta joukosta poimia? :| Jokaisen panos tieteelle on kuitenkin korvaamaton. Myös näiden "vähemmän" tunnettujen tiedemiesten työ, jotka eivät nouse valokeilaan tai saa nobeleita tai muita merkittäviä mitaleita. :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Leena Palotie. Löytänyt jo useita suomalaiseen tautiperimään kuuluvia geenejä. En tiedä, onko Palotie perheellinen, mutta jos on, nostan hattua toisenkin kerran.
Olikohan sillä 3 lasta, ja tutkijamies kanssa, hyvän uran hänkin tehnyt.
 
vierailija
Charles Darwin on luonut pohjan niin monelle asialla aivan ainutlaatuisella tavalla aikana jolloin ei juurikaan ollut välineitä tai käsitteitä asiaa ymmärtää.
Lähtisin kanssa siitä, että tällaisen leikkimielisen merkittävimmän etsimisen täytyy pohjautua saavutusten kerrannaisvaikutuksiin. Yksittäinen tieteellinen löydös voi olla itsessään valtava saavutus, mutta jos se ei ole läpimurto, vaan pussinperä, niin onko se merkittävin? Tai vaikka se olisikin läpimurto ja johtaisi tieteen edistymiseen, jos kyseessä on kapea sektori tai siitä ei ole sen suurempaa hyötyä ihmiskunnalle, voidaanko se nimetä merkittävimmäksi?

Tuolta pohjalta kun sitten mietin, että kenen elämäntyö on johtanut maksimaaliseen määrään inhimillistä kehitystä, mieleen tuli puhelimen keksijä Alexander Graham Bell. Mutta ei sen puhelimen takia tai tieteen takia, vaan sen takia että hän kaupallisti puhelimen ja oli perustamassa AT&T:tä ja sen tutkimusyksikköä Bell Labs:iä (joka on nykyään Nokian omistama). Bell Labs taas on ollut niin monen tieteellisen läpimurron taustalla, että ilman sitä maailma olisi hyvin toisen näköinen. Alexander Graham Bell ei tietenkään saa itse kunniaa niiden lukemattomien insinörien ja tiedemiesten tieteellisestä työstä, jotka ovat Bell Telephone Laboratories:issa työskennelleet, mutta hän saa kunnian sen työn mahdollistamisesta ja tekniikan eteenpäin viemisestä. Kulttuurin luomisesta.
 

Yhteistyössä