Maustekakku

  • Viestiketjun aloittaja tui tui tuittuli
  • Ensimmäinen viesti
yxz
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1½ dl rusinoita
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl kaardemummaa
3/4 dl siirappia
100 g margariinia sulatettuna
2 munaa
2 dl kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet. Lisää siirappi, sulatettu jäähtynyt rasva, munat ja kermaviili ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Paista noin tunti 175 asteessa voidellussa ja jauhotetussa rengasvuoassa.
 
Mausteiset rusinakakut
n. 20 kpl

1 ½ dl juoksevaa margariinia
1 tl kanelia
2 dl sokeria
½ tl neilikkaa
½ dl siirappia
½ tl inkivääriä
1 muna
¼ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita
2 tl soodaa

1. Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri, siirappi ja muna.
2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja mausteet.
3. Sekoita joukkoon myös rusinat.
4. Peitä kulho ja pane jääkaappiin.
5. Kun taikina on jäähtynyt ja muuttunut kiinteäksi.
6. Muotoile siitä käsin pallosia leivinpaperilla peitetylle pellille.
7. Älä pane leivonnaisia liian lähelle toisiaan, jotta ne mahtuvat laajenemaan.
8. Annoksesta tulee noin 20 pikkuleipää.
9. Paista rusinakakkuja 200-asteisen uunin yläosassa 10 - 12 minuuttia.
10. Anna jäähtyä pellillä noin minuutti ja siirrä sitten ritilälle.

Piimäinen maustekakku

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 dl sokeria
100 g sul. marg.
3 dl piimää

1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.
3. Lisää jauhoseos.
4. Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti

Arabialainen maustekakku

200g voita tai margariinia
3 ½dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
3/4tl muskottipähkinää
1tl vanilliinisokeria
(3rkl kaakaojauhetta)
2dl kermamaitoa
½-1sitruunan mehu
1tl raastettua sitruunan kuorta
1dl jauhettua mantelia tai pähkinää

1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan.
4. Lisää lopuksi sitruunamehu, raastettu kuori ja jauhetut mantelit tai pähkinät.
5. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 ast n. 45min.

Kardemummakakku
10-12 palaa

pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm

6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2,5 dl hienosokeria
3 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl maitoa
2 rkl raesokeria (jos löytyy kaapista)
½ dl mantelirouhetta

vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
4. Lisää voi nokareina.
5. Sekoita haarukalla tai sormin.
6. Lisää hienosokeri ja kardemumma.
7. Kaada maito joukkoon.
8. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (helpoimmin sähkövatkaimella alhaisella nopeudella)
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
11. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta, kun ko-keilet tikulla sen kypsyyttä.
12. Poista kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
13. Jäähdytä ritilällä.
14. Kylmä maito maistuu erinomaisesti tämän kakun kanssa.

 

Yhteistyössä