marjapiirakka

Perinteinen mustikkapiirakka (tee tuplana jos haluat pellillisen)

pohja:
100g voita tai marg.
1 dl sokeria
->vaahdoksi
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
pari desiä mustikoita (tai maun mukaan)
päälle vähän perunajauhoja (imemään nestettä)
1 tlk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vanil. sokeria

Lisää kuivat aineet ja muna rasva-sokerivaahtoon. Painele pyöreäpohjaiseen vuokaan ja asettele marjat päälle. Tee täyte ja kaada päälle. Laita uuniin 200 astetta ja 30 minuuttia.

Tämä on alunperin raparperipiiraan ohje jonka omin marjoihin :)
 
MAMMANMARJAPIIRAKKA, pellillinen

300 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl kermaviiliä tai kermaviilipurkki + rahkapurkki
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 l mustikoita tai muita marjoja

Vuoraa uunipelti paperilla
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen, jos seos alkaa juoksettua pane hieman vehnäjauhoja saman aikaisesti kun lisäät munia.
Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu leivinjauhe ja jauhoseos
Älä vaivaa taikinaa
Valmista täyte sekoittamalla muut aineet paitsi marjat keskenään
Levitä taikinaseos tasaisesti uunipellille
Lisää mustikat taikinna päälle, jos haluat makeaa piirakkaa niin voit ripotella hieman sokeria marjojen pinnalle
Kaada täyteseos tasaisena nauhana ristikoksi piirakan päälle
Paista 200 asteessa 30 minuuttia
Piirakka on herkullinen jälkiruoka lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kerta tai kylmänä kahvin tai teen kera.
 

Yhteistyössä