Mariannekakku?

kotileipuri
Tämä on Fazerin sivulta, siellä on paljon muitakin hyviä ohjeita mariannerouheesta.


Marianne-tiikerikakku


(n. 30 viipaletta)

200 g Valio-voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
½ prk (1 dl) Valio-kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl Fazer kaakaojauhetta
100 g (1 ½ dl) Marianne Crush -rouhetta

Tee näin:
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja Marianne-rouhe. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä

 
löysin täältä kerran daim-kakun ohjeen, se on jossan alkupäässä ketjua.
Ajattelin vaan että voisikohan niiden daim-rakeiden tilalla käyttää mariannea?

Daim-kakku

200 g margariinia/ voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 pss daim-rakeita
1/2 dl maitoa

1. Vaahdota sokeri ja vanilliinisokeri sekä pehmeä voi vaahdoksi.
2. Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, johon on lisätty leivinjauhe ja kaakao.
4. Lisää maito taikinaan.
5. Lisää viimeiseksi daim-rakeet kevyesti sekoittaen.
6. Paista kakkua korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa n. 40-60 min.


 
Onnistuuko se korvaaminen noin vain? Tein nimittäin uusimmasta Pirkka-lehdestä "halutuimmat Pirkka-kakut"- ohjeista suklaakakun ja korvasin ohjeen 200g minttusuklaapalloja juuri tällä Marianne-rouheella(150g) ja kakku lässähti keskeltä. Mikähän mahtoi mennä vikaan?
 

Yhteistyössä