Tämä on Fazerin sivulta, siellä on paljon muitakin hyviä ohjeita mariannerouheesta.
Marianne-tiikerikakku
(n. 30 viipaletta)
200 g Valio-voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
½ prk (1 dl) Valio-kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl Fazer kaakaojauhetta
100 g (1 ½ dl) Marianne Crush -rouhetta
Tee näin:
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja Marianne-rouhe. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä