Maltainen ruis-puolukkapuuro

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
MALTAINEN ruispuolukkapuuro uunissa hauduttamalla.


Ainekset:

3 l vettä
6 dl karkeita ruisjauhoja
3 dl leivontamaltaita tai olutmaltaita
6 dl survottuja puolukoita
1 tl suolaa

Ohje:

Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisää jauhot ja maltaat noin 70 asteiseen veteen vähitellen koko ajan vatkaamalla niin että saat notkean puuron. Tarvittaessa lisää noin 70 asteista vettä. Laita kansi kattilaan.

Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin ja anna hautua noin 2-3 tuntia. Sekoita hautumisen aikana pari kertaa.

Ota hautunut puuro uunista esimerkiksi liedelle. Lisää suola. Lisää puolukkasurvos. Tässä vaiheessa on tärkeää että puuro on notkeaa. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoita tasaiseksi.

Laita puuro voideltuun uunivuokaan. Hauduta puuro kypsäksi noin 120-130 asteisessa uunissa. Lisää pinnalle tarvittaessa vettä 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen kuorettumista estämään tai 1-2 kertaa siirappivettä.
Anna maltaisen puolukkapuuron hautua kunnolla noin 120 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Puuron voi tarjoilla maidon ja sokerin kanssa kuumana tai kylmänä. Monien tämä puuro on parhaimmillaan, kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää
 

Yhteistyössä