Allergiat ovat tosiaan yksilöllisiä. Ei ole ollenkaan harvinaista, että lapsi on allerginen niin, ettei voi esim. juoda tavallista maitoa, mutta kestää sitä ruuanlaiton yhteydessä, käsiteltynä siis. Sama pätee kananmunaan kuin myös muihin aineisiin. Myös esimerkiksi pakastaminen auttaa joidenkin kohdalla. Mutta kuulostaisi kovin omituiselta, että lapsi kestäisi paistettua kanamunaa, muttei keitettyä. Koska käsiteltyhän se kananmuna on kummassakin tapauksessa. Sen kyllä ymmärtäisin, ettei kestä raakaa kananmunaa esimerkiksi majoneesissa.
Maito- ja kananmuna-allergialla ei ole minkäänlaista yhteyttä. Toiset ovat allergisia jommalle kummalle, toiset molemmille. Tai sitten ovat allergisia ihan jollekin muulle, mutta eivät kummallekaan noista.
Ja tietysti oireisiin vaikuttaa myös se, miten paljon allergeenia on. Niin kuin äitylin lapsella. Pullataikinassahan ei ole kuin yksi kananmuna, täytekakkutaikinassa taas melkoisen monta enemmän. Meilläkin tuo poika kestää tällä hetkellä maitoa ripauksittain, siis taikinoissa tai lusikallisen raejuustoa. Mutta isommat määrät tekevät ihottumaa. Mutta siitäpä sitä vähitellen siedätetään kestämään aina vaan enemmän ja enemmän. (Kun vain muistaisi..)