Maidontuottajat- kysymys!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Aamuäree
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
kaikilla tiloilla käytetään jollain lailla säilöttyä tuorerehua,on biologista säilöntäainetta ja sitten tätä AIV:tä. Meillä ei käytytä ollenkaan,mutta virhekäymisen riski on paljon suurempi,joka aiheuttaa maitoon VHB-itiöbakteeria,joka taas aiheuttaa makuhaittoja ja juusto ei onnistu... Ja kyllä,sellaisissa maissa,joissa rehua ei saas uoraan pellollta nikan eteen,on käytettävä säilöntäaineita.
 
luomulehmille annetaan kans säilörehua,epäilen et säilöntä tapahtuu biologisella säilöntäaineella.Muu ruoka on myös luomua,eli pelloille joilta luomurehua luomunaudoille tehdään,niitä lannoitetaan vain luomulannoitteilla, kasvinsuojelu hoidetaan luomusti (meillä ruiskutetaan "myrkyt") heillä jotenki muuten...Eivätkä saa niin suurta satoa kuin me,eli joutuvat viljelemään suurempia pinta-aloja.

Olikos vielä jotain...
 

Yhteistyössä