mahataudin jälkeen ruokaa...

  • Viestiketjun aloittaja huolestunut äiti
  • Ensimmäinen viesti
huolestunut äiti
Laitan tän nyt tällekin puolelle kun meni ensin tuonne 1-2v-puolelle vahingossa...

Meillä oli lapset mahataudissa. Itse tauti ei kestänyt kun pari päivää. Mut miten ihmeessä nyt saan lapset syömään? Mikään muu ei kelpaa kun leipä tai jogurtti. Muu ruoka vaan yököttää kun ei tee mieli. Ruokahalu on täysin kadoksissa.
 
ehkäpä
se nälkä sieltä hiljalleen tulee. Itselläkin jos mahatauti, niin ei moneen päivään oikeen tee vielä mieli lämmintä ruokaa. Anna paahtoleipää, jugurttia, kiisseliä, marjapuuroa, kaikkea sellasta pehmeää. Haalea sileä keitto vois alkaa kans maistumaan. Kaikki sellanen lämmin ja isokokoinen ruoka etoo, kun ei vielä tauti ole kokonaan poissa, ja alitajuisesti varoo jos taas alkaa oksettamaan. Myös vatsa hylkii sellaista kuumaa jo paksua ruokaa kun on pari päivää ollut ihan tyhjillään. Kyllä se siitä taas!
 
mörkö71
Mustikkakeitto (tai mustikka missä tahansa muodossa) on hyvä lääke mahatautiin. Jospa sillä maha rauhoittuisi, ja tulisi ruokahalu takaisin. Meillä on kuivattua mustikkaa, jota itsekin otan aina kun mahassa tuntuu taudin alkua. AUTTAA!
 
Anna muutama päivä sitä mikä maistuu ja sitten pieninä annoksina aloitat herkku ruuista. Kyllä se siitä. Meillä ainakin lapset syövät maha taudin jäkeen viikon verran huonosti, mutta kyllä se siitä alkaa helpottaa. Voihan olla että vielä lapsilla se tauti möyrii mahassa vaikka eritteitä ei tulekaan. Maitohappobakteerit voisivat tasapainottaa mahaa...
 

Yhteistyössä