Mäkkäri liian aikaisin?

Milloin olette antaneet jälkikasvun syödä mäkkäriruokaa, kun itse olette siellä syömässä?

Itselleni tuli tosi huono omatunto, kun ostin pojalle (2v) oman lastenaterian. Hän kyllä söi innolla hampurilaista ja ranskalaisia. Lelua en näyttänyt hänelle. Sitten paljon myöhemmin. :ashamed:

 
Sidney
Meillä neiti söi ranskalaisia jo alle 2 v, eikä meille tullut yhtään paha mieli!! Isoveljen perässä pitää jokapaikkaan mennä ja tehä niinkuin velikin...No ei siitä ainakaan mitään haittaa ole ollut!!
Neiti ei niin noista hampurilaisista perusta, mutta ranskalaiset uppoo tosi hyvin =)
 
Ilonaäippä harmaana
Kyllä meillä on jo alle kaksi vuotiaalle maistunut lasten hampurilainen ja ranskalaiset. Ei kait siinä nyt mitään jos ei ihan joka päivä syötä lapsille roskaruokaa...
 
Miksi kaikki nykyään kuuluu muka tietää edes sellasesta??? Tuntuu et mun pitäis lapsille kertoa et hei , toi on hese, toi mäkkäri jne, et eivät joudu kiusatuksi!!KAMALAA mihin tää maailma on menossa??

Meillä on 4 ja 2 vuotiaat lapset, eikä heill ole aavistustakaan mikä on hese tai mäkkäri! Itsekään emme siellä käy. Joskus ollaan käyty, ja sillon on tietenki lapset saanu kans syödä, mut omia aterioita eivät edes vaadi. Kotona saavat joskus ranskalaisisa tms, ja sillon kyl ihan omalla lautasella ilman suolaa.

Kaverit varmaan aikanaan ihmettelee kun eivät meidän muksut moisesta tiedä. Mut aikanaan he sen oppivat kavereilta, ja käykööt sit kavereineen söymäs. Mut vanhempien asia on katsoa et antavat lapselle oikeanoppisen kasvatuksen myös tässä asiassa. Ei pidä kieltää, ettei tule kiellettyä, mut antaa oikeat eväät elämään.. hehe, kirjaimellisesti"eväät".. :)
 
Meillä käydään tosi harvoin missään hampurilaispaikassa. Mutta jos ollaan käyty niin pojalla on ollut "omat eväät" mukana, toki on saanut maistaa hampurilaista ja ranskalaisia, mutta ei ole tykännyt niistä vaan sylkäissyt pois suusta.

Nyt vasta 4-vuotiaana on syönnyt hampurilaista, mutta siitäkään ei koskaan syö edes puoltakaan. Valitsee mielummin, jos ollaan ulkona, ruokapaikaksi kiinalaisen ravintolan (josta saa riisiä ja kanaa ja kasviksia) kuin hampurilaispaikan.

En pidä mäkkärin ruokaa epäterveellisenä, jos sitä syödään harvoin ja kohtuullisesti. Lapselle voi valita ateriaksi "terveellisemmän" valinnan; ranskalaiset voi tilata ilman suolaa tai ottaa salaatin sen tilalle, limun sijaan voi ottaa juomaksi maitoa/vettä/appelsiinimehua, hampurilaisen voi tilata vaikkapa vaan pelkällä pihvillä ja sämpylällä.

Vähän asian vierestä, mutta mielestäni lapsille tulisi heti alusta lähtien opettaa terveellisiä ruokatottumuksia ja säännöllistä ruoka-aikaa.
 
Janni79
minä itse tykkään hesen ruoasta ja haluan siellä käydä, joten tyttökin siellä ollut vauvasta asti mukana. nyt 3,5v otetaan ateria puoliksi, tytölle ranskikset ja minulle hampurilainen, juomaksi colaa, muuten ei limuja saa. käydään ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. kotona ei ranskiksia ja limuja saa.
 
Ollaan käyty rollsissa ja kyllä poika 2v.8kk on osansa saanut, mikäli on halunnut. Tänään vain kävi semmonen juttu että oli viimenen kerta kun moista ruokaa meidän perheeseen ostetaan! Poika sai pahan allergisen reaktion rollsin hampurilaisesta \|O
 
Jepulis
Kun lapsemme oli pienempi ja oltiin syömäs, pyysin suolattomat ranskikset ei muuta. Ja kun ollaan tarjottu hampparii ei ole kuin maistanut. Nyt yli kolme vuotiaana syö ranskikset suolalla mut ei käydä usein. Vieläkään ei tuo hamppari maistu. Näin meillä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.12.2004 klo 21:51 Mom78 kirjoitti:
En pidä mäkkärin ruokaa epäterveellisenä, jos sitä syödään harvoin ja kohtuullisesti. Lapselle voi valita ateriaksi "terveellisemmän" valinnan; ranskalaiset voi tilata ilman suolaa tai ottaa salaatin sen tilalle, limun sijaan voi ottaa juomaksi maitoa/vettä/appelsiinimehua, hampurilaisen voi tilata vaikkapa vaan pelkällä pihvillä ja sämpylällä.
Eikös siellä välissä perinteisesti ole ketsuppia (jota syödään ihan luvalla kotonakin) juustoa (ei ehkä terveellisimmästä päästä, mutta ei ehkä kovin paha kuitenkaan) ja salaattia. Joten miksi sitä nyt pelkkä sämpylää pistää puputtamaan??? :eek:

Noh, niin tai näin, kyllä neiti on alta kaksi veenä saanut ranskiksia: nyt kaksi vuotiaana ei yhä vieläkään välitä hampurilaisesta, mutta nugetit tai vastaavat maistuvat sitten ranskalaisten kera kyllä. Limppariakin saa kohtuudella, ja logon tunnistaa varmasti jos ohi kävellään. Mutta ei se ole jutun juoni, tietääkö neiti mikä mäkkäri on vai ei, vaan lähinnä se että siellä oppii kohtuudella herkuttelemassa käymään.
 
pinguviini
Meillä käydään keskimäärin kerran kuussa mäkkärissä/ hesessä syömässä. Syö kyllä jonkun verran ranskiksia joko jollain dipillä tai majoneesilla. Hampurilaista maistaa yleensä multa viiden haukkauksen verran. Juomaksi yleensä saa mehua.
Nyt neidilllä on ikää 3 vuotta. Pienempänä neiti sai vain ranskiksia ilman suolaa ja lisäksi salaattia.
Ei roskaruoka ketään pilaa jos sitä ei syö päivittäin ja viikottain.

 

Yhteistyössä