Tälläinen löytyi osoitteesta www.herkut.net
Mississipin suklaakakku (Mississipi Mud Cake)
Kakun rakenne perustuu marshmallow-vaahtokaramelleihin, joita nykyään saa Suomestakin (mm. Halvan Väiski). Kakun suklaakuorrutukseen käytetään järkyttävä määrä tomusokeria.
100 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
2,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
270 g vaahtokaramelleja
Kuorrutus:
50 g voita
6 rkl kaakaojauhetta
7 rkl kuumaa maitoa
1 tl vaniljauutetta
450 g (7 dl) tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja lisää vaahdotettuun taikinaan. Käännä lopuksi varovasti sekaan rouhitut pekaanipähkinät ja vaniljauute (nestemäinen vanilja-aromi).
Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Kypsennä 165 asteen uuninlämmössä 15-18 minuuttia, kunnes pinta tuntuu joustavalta mutta riittävän kantavalta.
Valmista suklaakuorrutus pohjan kypsyessä uunissa. Sekoita kaakaojauhe ja voi. Vatkaa sekaan vuorotellen 1 dl tomusokeria ja 1 dl kuumaa maitoa. Lopputuloksena on notkea levitettävä seos, joka kiinteytyy jäähtyessään.
Nosta kypsennetty pohja uunista ja levitä pinnalle vaahtokaramellit. Laita kakku uuniin vielä pariksi minuutiksi, jotta karamellit pehmenevät.
Levitä suklaakuorrutus heti pehmenneiden karamellien päälle.
Leikkaa jäähtynyt kakku neliöksi ja tarjoa laihan kahvin kanssa.