Maapallolla poltetaan yli 7.000.000.000.000 kilogrammaa hiiltä vuodessa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
No johan on markkinat.
Suomessa on siis vihervasemmistolaisella logiikalla poistettava teollisuus, lopetettava autoilu, lisättävä rikkaille annettavaa tukea sähköautojen ostamiseksi ja palattava vanhaan hyvään aikaan kun jokainen kulki isolle kirkolle polkypyörällä tai hiihtäen, pokkasi kauniisti herrojen ajaessa reellä (sähköautolla) ohi ja jossa jokainen tiesi pakkansa ja asemansa.
Vihervasemmistolaisen dystopian hyvin toimeentuleva yläluokka ja murjuissaan paleleva alaluokka, joka odottaa työvoimatoimistolta tulevaa työharjoittelupaikkaa (ilmaistyötä), että saisi yläluokan sähköautoilun seurauksena nousseet sähkölaskunsa maksettua, sekä saisi maksettua jollakin tavalla 8 miljardia euroa joka ennen tuli polttomoottoriautoista veroina valtiolle+kuusi miljardia euroa joka kädenkäänteessä katosi etelän vetelille kun hilja maitotyttö lähti herrojen kanssa marjaan Brysselin yöhön.
Onneksi olemme kehittyneet niistä ajoista ja nykyään leipä tulee leipäjonoista ja sirkushuvit internetistä.
Valtakunnassa kaikki hyvin.
 
vierailija
Tais tulla pieni kertaluokan virhe. Kyllä mäkin huolestuisin tuosta määrästä kun se olisi 0,2-0,7 % koko biosfäärin hiilestä (alkuaine). tuskin voisi katsoa mihinkään päin näkemättä tulta.
 
vierailija
maan alaiset hiili varannot ovat palaneen luonnon omasta toimesta jo tuhansia vuosia ennen kuin ihminen on alkanut polttaa. Onko laskettu paljonko hiiltä varastoituu valtamerien pohja sedimenttiin. 70% maapallon pinta-alasta on merien peittämää. Taitaa olla vain hiilen normaalia kiertokulkua palaa ensin hiilidioksiksi ja takaisin eloperäisen aineksen kautta hiileksi.
 
Tais tulla pieni kertaluokan virhe. Kyllä mäkin huolestuisin tuosta määrästä kun se olisi 0,2-0,7 % koko biosfäärin hiilestä (alkuaine). tuskin voisi katsoa mihinkään päin näkemättä tulta.
Yle on valemedia. :(
Ei tuossa mitään virhettä ole. Ei kivihiiltä lasketa mukaan biosfäärin hiileen, vaikka se biosfääristä peräisin onkin. Biosfäärin hiili on taas puolestaan vain pieni osa maapallon hiilestä.

Ap:n tapa ilmaista asia on kyllä huono, paitsi jos haluaa kauhistuttaa suurella määrällä nollia. Jos olisi käyttänyt grammoja, olisi saanut vielä 3 lisää.

7 000 000 000 000 kg = 7 000 000 000 tonnia = 7 000 megatonnia = 7 gigatonnia.
 
vierailija
No, näyttää löytyvän myös naisia, joille käsite kuutiometri on liian vaikea.

"– Sellainen idea, että klapimestojen nettisivuille vois laittaa vaikka kuvan miltä näyttää kuutio. Tai hei, jos siihen viereen laittaisi esim. kuvan autosta, niin pystyisi edes vähän suhteuttamaan, Hagman päivitteli Instagramissa."

:LOL:
 

Yhteistyössä