Maanviljelijät ovat rikkain väestöryhmä!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

Noita blogikirjoituksia kannattaa kyllä lukea ihan vaan yleissivistyksenkin takia. Maatalous on Suomessa niin iso asia ja aika monelle kaupunkilaiselle varsinkin ihan tuntematon kokonaisuus. Se pääsee aina yllättämään millaisessa erityisasemassa maatalousbisnes Suomessa on.
 
vierailija
Se mitä aina ihmettelen on miten näitä miljoonalainoja maksellaan takaisin selvästi keskituloa pienemmillä liksoilla.
Maatila on yritys. Yritys maksaa ne lainat, ja maksaa palkan yrittäjälle.
Mun mies saa maatilastaan bruttona 2150e/kk, ollaan laskettu että sen verran tarvitsee tuloa, loppu hukkuu maatilan pohjattomaan kaivoon koska aina on jotain korjaamisen ja parantelun tarvetta.

Luontaisetuja on myös, kuten kännykkä ja puhelinlasku, sekä työvaatteet. Maatilan poria ja vasaroita haetaan myös sisäkäyttöön jos jotain pientä korjattavaa on. Ja teipit mää oon jo oppinut ostamaan maatilan piikkiin, koska aina kun mää ostan kotiin uuden teippirullan, niin viikon sisään mies tarvitsee sen tilan puolella ja rulla unohtuu sille tielle.

Tuossa alkuperäisessä uutisessa joku vähän särähti korvaan, ihan kuin se olisi yritetty kirjoittaa yhtä aikaa puolesta ja vastaan. Tässäkään asiassa yhtä totuutta ei ole, vaan yrityksen kokonaisuus muodostuu monesta osatekijästä, perheyrittyksen ollessa kyseessä myös perheen koko mukaanlukien.
 
9MM
kummasti siellä majailee siellä rikkaiden kärkipäässä mehiläisten sun muiden johtajat vuodesta toiseen. sairailla tehdään bisnestä ja saadaan mukavasti ittelleen miljoonat samalla kun säästetään siitä et kissa ei voi olla vanhusten talossa kun se vie rahaa. napsastaan kissanhoitoon rahat näiltä mehiläisten johtajilta ni ongelma ratkastu.
 
vierailija
Lähtee. Milläs luulet että nykyiset nuoret viljelijät ovat tilansa ostaneet ja investoinnit tehneet?
Meillä on otettu lainaa viimeisen 15 vuoden aikana yhteensä miljoona euroa pientä tilaa varten, ja naapurilla kolme miljoonaa isompaa tilaa varten. Molemmat siis ostimme maatilat (peltoa ja tuotantoeläimiä) vanhemmiltamme, eli tila oli valmiiksi toimiva kokonaisuus, myytiin edullisesti, ja saatiin sukupolvenvaihdokseen tukea. Mutta yhtä hyvin sää voit kouluttautua alalle, tehdä suunnitelmat ,ottaa lainan ja ostaa tilan. Mutta työtä se vaatii, eikä lomamatkoja tehdä (eläinten takia , koska lomittajaa ei saa jättää tilalle yksin)
 
vierailija
Kukaan ei enää käännä peltojaan kuokalla tai niitä viljaa viikatteella eikä metsää hoideta pokasahalla. Yksi BMV on nakkiraha metsäkoneeseen tai isoon traktoriin verrattuna ja tänäpäivänä koneet on ehdoton edellytys. Omaisuutta on siis kiinni perittyjen tai ostettujen metsä ja maa-alojen lisäksi työvälineissä. Mitä massiivisemmat viljelykset sen jyreämpi konekanta.
Puhu vain omasta puolestasi. Monikin haluaa viljellä kestävästi ilman konevelkaa. Kateviljely on hieno systeemi kiertoviljelyn kanssa ja pelkästään luomuna.
 

Yhteistyössä