Maailman parhaat "kerma"perunat (kevyt)

Perunasipuli"kerma"perunat 4:lle

1 tl öljyä
6 perunaa
1 kanamuna
1 prk rasvatonta raejuustoa
4-5 valk.sip.kynttä (tai tav.sipulia silputtuna)
0,5tl mustapippurirouhetta
2.3 dl kasvislientä
50 g juusto (rasvaa enint. 15%)

Viipaloi kuoritut perunat mahdollisimman ohuiksi. Levitä kolmasosa voideltuun vuokaan.
Sekoita kulhossa kananmuna, raejuusto, valk.sip. ja mausteet hyvin. lavitä puolet seoksesta perunoiden päälle. Toista niin että päälle jää perunat.
Kaada kasivisliemi perunoiden sekaan niin että melkein peittää.
Raasta juusto ja ripottele päälle.
Kypsennä noin tunti 175 asteessa, riippuu perunoiden paksuudesta mutta ihan silppurilla viipaloidut tuli kolmessa vartissa

Siis nämä perunat ovat niin herkullisia, ettei parempia löydy mistään ravintolasta!
Tänään tein ja tarhosin itse tehtyjen jauhelihapihvien kera + raikas salaatti.
 

Yhteistyössä