"Luomuapua" kakan tulemiseen

Antakaa vinkkejä miten kakan saisi tulemaan. Tyttömme on 3vkoa2päivää vanha ja on kakannut viimeksi viime torstaina. Tiedän, että on ihan normaalia olla kakkaamatta reilu viikkokin. Tyttö alkaa olla tosi kipeän oloinen ja elämä on yhtä ähellystä ja huutoa kun yrittää pinnistää, mutta ei vaan tule. Muutaman pierun on saanut aikaiseksi.
 
En ehkä kuitenkaan antaisi noin pienelle luumusosetta..
Mut tuo kuumemittari -juttu on ihan hyvä, tosiaan jos ei tavaksi ota. Olen kokeillut muutaman kerran sitä meidänkin vauvalle, kun kakka ei ole tullut.. Elikkäs vähän rasvaa kuumemittarin kärkeen ja varovasti sitten pyörittää mittaria pepussa...
Apteekista saa jotain mallasuutetta, jonka pitäisi kans auttaa kovaan kakkaan.. en tiedä sitten minkä ikäisille sitä saa antaa...
 
Alkuperäinen kirjoittaja ma-mi:
Antakaa vinkkejä miten kakan saisi tulemaan. Tyttömme on 3vkoa2päivää vanha ja on kakannut viimeksi viime torstaina.

Imetätkö? Jos, niin voit katsoa, mitä tapahtuu, kun itse syöt luumuja, mallasuutetta tai vaikka magnesiumia (=laksatiivi) purkista. Mallasuute on tehty ohramallaksesta, eikä viljoja suositella aloitettavaksi alle 5kk ikäisille. Jos ihan ummetuksesta (=kakka on kovaa) on kyse, niin vauvoillekin voi antaa Levolacia tai vastaavaa.

Kantaminen, masun hierominen ja jalkojen pumppaaminenkin voivat auttaa.
 
Mummoni konsti auttoi meillä- eli unien jälkeen tyhjään vatsaan huikat huoneenlämpöistä keitettyä vettä. Tämän lisäksi 'kakkajumppaa' eli jalkojen pumppausta. Ja toi kuumemittarijuttu on 99,99 % varma.
 
Hiero vatsaa ja koita antaa keitettyä vettä mukista tai pullosta. Jalkoja voi kans koittaa pumpata ja laita vauva sellaseen asentoon että kakka tulee helpommin (siis sillon kun huomaat että vauva kakistelee)
 
Itselläni on vauva, jonka joka kakka pitää avustaa. Kuumemittaria en käytä ollenkaan ettei peräsuoli löysty.
-jalkojen painaminen mahaa vasten (vauva ponnistaa)
-luumusose
-kuivattujen luumujen vesi (kuivatut luumut kattilaan, liotat jonkin aikaa ja sen veden juotat)

Tässä jotain vinkkejä. Masun hieronta navan ympäriltä ja polvien päällä makuuttaminen helpottavat tukalaa oloa.
 
Haluanpas minäkin vastata tähän ketjuun ihan vain vastapainoksi noille kotiohjeille, että ikävä kyllä meillä ei ainakaan yhtään mikään noista toimi!

Ja tuo kuumemittari joka on 99,9% varmuus niin ei voi kyllä tuoda kakkaa ulos, jos siellä ei ole mitään tukosta edessä ja kakkaa ei ole suolessa, eli turhaa ainakaan meillä on ronkkia sinne kun siihen mittariin ei edes tartu mitään. Luulen siis että meillä on vaan hidas suoli joka ei siis sitä kakkaa työnnä niin suoleen että sitä saisi sieltä millään konstilla ulos.
Meillä pitäisi siis syödä jotain sellaista mikä vauhdittaisi suolen toimintaa.

Vyöhyketerapialla meillä loppui kerta heitolla masu kitinät, mutta kakkaus rytmiin ei tullut muutosta, eli meillä ollaan kakkaamatta 5-7 päivää joka kerta.

Olen antanut tuota luumuvettä siis noista keitetyistä luumuista ja sitten sekoittanut lusikallisen luumusosetta omaan äidin maitoon, olen itse syönyt luumuja.. kuumemittari on kokeiltu, pieni määrä eli noin 1 ml lämmintä vettä huuhtelemaan suolta noin peräsuoli huuhteluna, kun meni yli 7 päivää.. mutta meillä ei mikään auta.
Sitten kun se kakka alkaa tulemaan niin sitten annan myös olla ilman vaippaa ja autan asennossa yleensä tai sitten istuu sitterissä ilman vaippoja.

Niin ja meillä juodaan keitettyä vettäkin tuttipullosta tai sitten lusikalla suuhun, on sitä juonut jo viikon ikäisestä asti, ei kyllä erityisemmin tykkää siitä ja siis välillä menee päiviä etten anna.. mutta ei se vesikään meillä auta sen kummemmin.. ja jumpataan joka päivä ja monta kertaa jalkoja koukkuun masua vasten.

Että näin, unohdinkohan vielä jonku poppa konstin :/ Mutta meillä on siis kaikki kokeiltu ja kun mikään ei sitä kakkaa tuo, niin nyt ollaan sitten luovutettu yrittämästä, kerran se ei vaivaa pientä miestä kuin ehkä kahtena edellisenä päivänä niin se on vaan uskottava, että lapsi on saanut äitinsä hitaan suolen toiminnan ;)

Mutta näin siis meillä ja kakka tulee yleisimmin tosiaan viikon välein, mutta siis tuo mallasuute on kokeilematta ja sen kokeilen kyllä nyt tänään kun suomeen tulen. joten katsotaan ja ajattelin kyllä ilta maissi vellitkin aloitella kohta puolin niin josko niillä tapahtuis jotain muutosta..

Moonlight ja pikku ukko 2 kk,2vko:a
 
Ootteko kokeillu rela tippoja? Yleensä niitä annetaan löysään vatsaan, mutta koska maitohappobakteerin on tarkoitus normalisoida suolen toimintaa, on se usein apu myös kovaan vatsaan. Näin on käynyt usealla tuttavallani.
 
Meillä on pari kertaa jouduttu laittamaan peräruiske (Microlax) tytölle kun kakkaa ei ole tullut, tai sitä on tullut pikku nappi vaan. Sillä se kakka tulee aina 5 min sisällä ja sit vielä samana päivänä pari kertaa lisää. Mutta ei tuotakaan kovin usein kannata käyttää. Ainakaan Pharmacan mukaan ei kielletä vauvoiltakaan käyttöä. Ja neuvolakirjakin antoi luvan.
 
Kahdeksas päivä kun oli menossa ja tyttö 4.5 kk oli muutaman päivän ja yön kakkaa vääntänyt itkulla ja tuloksetta hain apteekista microlaxia. Tulosta tuli heti, koko tyttö oli kainaloita myöten kakassa mutta sivuoireet oli pelottavat. Vauvan hengitys meni lääkkeen oton jälkeen nopeammaksi ja se aivan kovaan ääneen haukkoi henkeään ja huohotti. Säikähdin ihan tosissani, sillä tuloksella että tuota menetelmää ei aivan heti meillä kokeilla uudestaan. Seuraavaksi mallasuutetta jos on aivan pakko jotain ottaa. Viikon kakkaväli on aivan normaalia ja joskus se vatsa vain toimii hitaampaa.
 
Ei ehkä kannata vielä suuresti huolestua, ellei sitten tyttö tosiaan selvästi kärsi kakattomuudestaan. Meillä poika, nyt 2kk, oli pari viikkoa sitten 10 päivää ilman kakkaa. Soittelin neuvolat ja muuta, kokeiltiin Duphalacit, mallasuutteet jne. Mikään ei tuntunut auttavan. Sitten kakka vaan 10. päivän iltana tuli B) Taas on ollut pitkiä välejä, mutta eiköhän se taas joku päivä kakkakin tule. Mutta terkka meillä neuvoi, että lääkäriin kannattaa mennä, jos vauva oirii muutenkin. Tällaista meillä.
 
vierailija
Ootko kokeillut antaa luumusosetta?
Tai laittanut kuumemittaria peppuun? Se kuulemma auttaa, mut ei sitä kannata tavaksi ottaa.
Koetin: Tuntuipa niin hyvälle puikko pyllyssäni että OTAN tavaksi

ap
oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein oikein
"seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan ilman pilkkuja: 671"
tässä
 

Yhteistyössä