Luettavaa puritaaneille: seksistä voi nauttia!

vierailija
Seksistä voi ja saa nauttia. Kyllä. Mutta yhtälailla siitä voi ja saa kieltäytyä.
Seksi ei ole ainoastaan jyystöä, vaan varsinkin parisuhteessa siihen kuuluu myös hellyyttä, läheisyyttä, henkistä yhteenkuuluvuutta, jopa puhumista. Tämä puoli tahtoo valitettavasti useassakin parisuhteessa unohtua.
Seksi on mielestäni myös entisestään välineellistetty, kumppaneista tehty esineitä. Kännykkäkulttuurin myötä livahdetaan nopeasti pornomaailmaan. Kännykkää rutistetaan enemmän ja kiihkeämmin kuin puolisoa, silmä palaa kaupallisessa ja esineellistävässä pikahelpotuksessa. Ja moni erehtyy uskomaan, että noinhan jokaisessa parisuhteessa pitää toimia eli naista riepotellaan asennosta toiseen joko yhden tai useamman toimesta mekaanisesti loppuhuipentuman ollessa "majoneesikokkareet pinnalla". Näillä ohjeilla luiskahdetaan vain siihen, että miehen pitää saada nautinto ts. näyttävä siemensyöksy ja nainen saa jäädä ilman, "saihan se kuitenkin munaa".
Lisäksi seksi liitetään nykyään liian helposti asiaan kuin asiaan. Tämä näkyy mm. tälläkin palstalla. Ei tarvitse kuin esim. säästä puhua, niin jo löytyy kirjoittelijaa ja linkittäjää vallitsevaan keliin suhteutettuna suuntaamaan puheenaihe seksiin "selventävien" kuvituksien muodossa. Oikeasti, joskus on hyvä pysyä aiheessa. Ilman, että rautalankaakin on vääntämässä bikiniasuinen nainen.
Ei seksiä todellakaan tarvitse nähdä joka paikassa ja joka asiassa. Se menettää silloin oman merkityksensä ja makunsa. Ja kyllä, liiallisen korostamisen johdosta siitä voi myös tulla suoritevelvollisuutta, mikä puolestaan lataa paineita kummallekin osapuolelle. Siitä voi myös tulla ällöttävä juuri tunteettomuutensa takia. Ja siitä voi myös tulla tabu kaikkien edellä mainittujen syiden takia.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Tarvitsette miehiä vain elättämään itsenne.
Niinhän sinä toivoisit, mutta asia ei niin ole. Toki on tilanteita, joissa perheen äiti hoitaa lapsia, ja isä käy töissä. Onneksi nykyään voi olla myös toisin päin.

Ja mikä parasta, vastauksena lauseeseesi: sinun ei tarvitse murehtia, vaikka väittämäsi pitäisikin paikkansa, koska et kuitenkaan pysty naista elättämään, jos hädin tuskin itseäsi.
 
vierailija
Niinhän sinä toivoisit, mutta asia ei niin ole. Toki on tilanteita, joissa perheen äiti hoitaa lapsia, ja isä käy töissä. Onneksi nykyään voi olla myös toisin päin.

Ja mikä parasta, vastauksena lauseeseesi: sinun ei tarvitse murehtia, vaikka väittämäsi pitäisikin paikkansa, koska et kuitenkaan pysty naista elättämään, jos hädin tuskin itseäsi.
Tämä mies tässä ketjussa kehuu, että hänellä on nyt kaksi taikkunaista kiikarissa. Hän ilmeisesti harrastaa tirkistelyä, jos viestin lukee kirjaimellisesti.
Kesäkuussa ostokseni lähikaupassa ovat
21,78 €. Hätkähdin summaa. Noinko vähällä olen tullut tässä kuussa toimeen? Sitten tajusin helteen uuvuttamana, että olin ulkomailla monta viikkoa.
Olen elättänyt itseni ja perheeni yli 20 vuotta avioeron jälkeen. Olen pieniruokainen nainen ja hyvin tarkka taloudenpidossa.
Edellinen ”elli” pakisi majoneesista. Minä puhuin muinaisuudessa kikkelikokkelista ja Pam Pam Paulin taikakaulimesta.
Ihan mukava joskus muistella menneitä.
Virheistään oppii ja en vaihtaisi nykyistä elämääni mihinkään muuhun lifestyleen.
Kävin suihkussa ja nukahdin sitten sohvalle. Nukuin pitkään ja taas kesti hetken kunnes tajusin, että olen kotona. En ole aiemmin ollut matkojen jälkeen näin poissa tolaltani.
Ehkä tällä palstalla kirjoittelu ei tee hyvää sielunelämälle. Täällä yleensä saan vain risuja kirjoituksistani. Minne ovat kaikki lempeät kirjoittajat kadonneet?
Suosittelen kuuntelemaan Areenalta aamuhartauden puhujana Janne Saarikivi.
Olen ajatellut nykymaailmasta täysin samoin. Pressan linnassa olen jo vieraillut avoimien ovien päivänä. Tykkään pienestä ja vaatimattomasta elämästä. Ei rikkaiden elämä ole meidän vähävaraisten elämää kummempaa. He vain osaavat nauttia minua paremmin tuloistaan. Olen naurunaihe, mutta kyllä minä sen kestän.
Ehkä joskus menen herättäjäjuhlille tuohikontti selässäni. Silloin ympyrä sulkeutuu elämässäni. Osallistuin lapsena piirustuskilpailuun, jossa oli sama aihepiiri.
Onneksi en pyrkinyt taidealalle. Toki käyn taidenäyttelyissä.
Tulipa kiikareista mieleen, että minulla on kaapin perukoilla oopperakiikarit. Tuhnis osti ne aikoinaan lapsille jotain tilaisuutta varten. Jos minulla alkaa hormonit hyrrätä kuin eräällä oopperadiivalla niin ehkä kiikareille on joskus käyttöä.
Vastuu taas jää lukemisen ymmärtämisestä lukijalleni. Kirjoitusvirheitäni en korjaa jälkikäteen.
 
Sinä olit itse ensimmäisenä sanomassa surkuhupaisaksi keskustelijaa, joka ei ollut täysin samaa mieltä kanssasi. Eli onko ketju sitä varten, että vain öyhötät muille?
Ei kannata antaa väärää todistusta, kun totuus selviää samassa ketjussa. Kysymys ei ollut mielipide-eroista, vaan siitä, että vierailija vierailijoille niin tyypilliseen tapaan asiakeskustelun sijaan alkoi nimitellä toista keskustelijaa. Olitko sinä vierailijana tuossa?
Se sananvaihto meni näin:
vierailija: Olet vastenmielinen nettipersoona nm mies.
Tekisit suuren palveluksen läheisillesi hakeutumalla ammattitaitoiseen hoitoon seksiriippuvuutesi takia.

m1es: Sinä et ole vastenmielinen, vaan lähinnä surkuhupaisa. Jatka vain samaan malliin. :LOL:
Hehkeää Juhannusta....
 
Jep, VT:n kuninkailla ja patriarkoilla oli useampi muija, se sallittiin "ku muillaki kuninkailla oli", mutta Jeesus tiukensi sen homman monogamiaan, käytti pariskunnasta termiä "yksi liha" ja oli erittäin jyrkkä avioliiton ulkopuolisia suhteita ja avioeroakin kohtaan.
Vaikka ketjun aiheena ei olekaan teologia, esitän jatkopohdinnan: "Jos on vain yksi jumala (jonka toinen muoto Jeesus oli), miten on mahdollista, että hän noin vain muutti mielipidettään siitä, mikä on oikein, mikä väärin? Ja jos näin on, eikö hän nyt saatakin ryhtyä pitämään esim. uhreja tai ryhmäseksiä sopivina kristitylle? Ehkä kammoksumasi illuminatit ovat saaneet ajantasaisen tiedon jumalan tahdosta.

Tässä asiassa pitää antaa tunnustusta islamilaisille fundamentalisteille - Allahin mielipiteet eivät muutu (vaikka ovatkin kammottavia).
 
Vaikka ketjun aiheena ei olekaan teologia, esitän jatkopohdinnan: "Jos on vain yksi jumala (jonka toinen muoto Jeesus oli), miten on mahdollista, että hän noin vain muutti mielipidettään siitä, mikä on oikein, mikä väärin? Ja jos näin on, eikö hän nyt saatakin ryhtyä pitämään esim. uhreja tai ryhmäseksiä sopivina kristitylle? Ehkä kammoksumasi illuminatit ovat saaneet ajantasaisen tiedon jumalan tahdosta.

Tässä asiassa pitää antaa tunnustusta islamilaisille fundamentalisteille - Allahin mielipiteet eivät muutu (vaikka ovatkin kammottavia).
Vastailen huomenna, nyt tulee uni :ZZZ:
 
Vastailen huomenna, nyt tulee uni :ZZZ:
Kiinnostavia unia. Tässä apua niiden analysointiin.
 
Jep. Raamatussa on eriasteisia käskyjä. Joidenkin rikkominen on iankaikkisuuskysymys (perussynnit, joihin homostelu muuten kuuluu) toiset on nippeliasioita (2 vaatekuidun sekottaminen), sitten on lajia "ei-kovin mielellään." VT:n aikana moniavioisuus oli viimeistä kastia: Jumala mahdollisti, mutta pitkin hampain.

Siis näillä on eroa:
-hetero on itsessään hyvällä tiellä kun on hetero, vaikka usein innostuu liikaa vastakkaisesta sukupuolesta.
Jumala on heteron toilailuissa pitkämielisempi kuin homoudessa, vaikka jossain vaiheessa sanoo "nyt riittää"
-homoseksuaali on alunperin väärällä tiellä, vaikka joku sateenkaaripari eläisi rauhallista elämää. Se on Jumalalta alusta loppuun saakka ehdoton EI.

Raamattua pitää tulkita kokonaisuutena. VT:ssä, vaikka patriarkoilla ja kuninkailla oli jäätävä haaremi, Jumala suosittelee että kuninkaat eivät ottais monta muijaa:


15 niin aseta itsellesi kuninkaaksi se, jonka Herra, sinun Jumalasi, valitsee....
17 Älköönkä hän ottako itsellensä monta vaimoa, ettei hänen sydämensä luopuisi pois; älköönkä hän kootko itsellensä ylen paljon hopeata ja kultaa.


Perustelu tuossa em.kohdassa on, ettei kuninkaan sydän luopuis pois Jumalasta. Ja sitähän se monen eukon kanssa rillaaminen on, eli lyhytjänteistä munan perässä juoksemista. Se että on koko elämän sen 1 Elviiran kanssa, on kasvattavampaa.
Salomo otti lisäksi ei-juutalaisia muijia vieraista kulttuureista, ja ne houkutteli sen lopulta okkultismiin.
 
Raamatussa näkyy kiertokulku "alkuperäinen-myönnytysten aika-paluu alkuperäiseen."

Luomiskertomuksessa, edes ennen syntiinlankeemusta Jumala puhui alkuperäisestä ihanteesta, eli yhden lihan ajatuksesta, eli "sentähden mies jättäköön vanhempansa, ottakoon muijan ja heistä tulee 1 liha." Ei voi olla yksi liha 500 muijan tai äijän kanssa.

Noo sen jälkeen välissä oli patriarkoiden haaremit. Pitää muistaa, että sodat verottivat miesväkeä, naisia oli enemmän, ja entisaikoihin naiselle johonkin rikkaan miehen polyamoriseen hässäkkään pääsy oli loppuelämän turva, ja yksinäinen nainen oli heikoimmillaan.

Mutta Jeesus palautti yhden lihan ajattelun. 1 puoliso kullakin, kunnes kuolema erottaa.

Kristinusko on elävämpi tie kuin juutalaisuus. On kuin vertaisi internetiä ja vanhaa kirjoituskonetta toisiinsa. Juutalaisuus oli sellainen kristinuskon esiaste, ja VT:ssä Jumala lupasi että tekee joskus Uuden liiton, jossa kivisydämet muuttuu lihasydämiksi.

Mutta vaikka kristinusko on armollisempi kuin juutalaisuus, niin tää on vaativampi. Tässä Jumala seuloo ajatuksetkin, eli en saa himoita ajatuksissanikaan naapurin Peraa. Mä en voi feikata Jumalaa milloinkaan.
 
Tää seuraava keskustelu avaa just tuon Jumalan "Mulla on alkuperäinen ihanne, nooo teen myönnytyksiä näille patriarkoille kun ne muuten on jees äijiä ja naisia on liikaa miehiin nähden, mut sit palataan alkuperäiseen."

Ja fariseuksia tuli hänen luoksensa, ja he kiusasivat häntä sanoen: "Onko miehen lupa hyljätä vaimonsa mistä syystä tahansa?"

4 Hän vastasi ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa 'loi heidät mieheksi ja naiseksi'

5 ja sanoi: 'Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi'?

6 Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

7 He sanoivat hänelle: "Miksi sitten Mooses käski antaa erokirjan ja hyljätä hänet?"

8 Hän sanoi heille: "Teidän sydämenne kovuuden tähden Mooses salli teidän hyljätä vaimonne, mutta alusta ei niin ollut.


Tuossa ylläolevassa tulee esille
-Jumala alussa asetti 1 miehen ja 1 naisen liiton, yhden lihan
-koska ihmiset oli kovasydämisiä ja kyllästyivät puolisoihinsa, antoi Mooses luvan kirjottaa erokirjan
-....mutta Jeesus jatkaa: "alussa ei niin ollut, ja nyt Mä runnon sen alkuperäisen säännön."

Hmm, Moosesko tässä sössi sen kuvion? Ihme avioeropuolustaja :sneaky:
 
Seksi on yksi tärkeimmistä asioista parisuhteessa. Jos se ei toimi niin ei suhdekaan toimi.
Sanoo vuoden 2022 ihminen. ;) Jos olisit elänyt 1822, ajattelisit parisuhteesta eri tavalla.

Mutta kyllä Jumala ottaa huomioon joitakin ihmisenkin toiveita ja rukouksia, eli jos rukoilet loppuelämän Reiskaa jonka kanssa seksi on mahtavaa, saattaa toiveesi toteutua.
Mutta pitää olla myös valmis tiputtamaan omalta listalta pois kriteerejä, jotka ei ole loppujen lopuksi niin tärkeitä.

Jumala voi ajatella "Voi sun Seija kanssas, mulla ois sulle katsottuna sun elämäsi mies, Keijo jonka kanssa rakkautta riittäis, ois huikee lasten isä, ahkera, ja teillä olisi hauskaa, lisäksi teidän elämänne ja asuinpaikan kuviot (ympäristö, työpaikat, ihmiset) olen suunnitellut ja synkronoinut jo valmiiksi....
....mutta minkä ihmeen takia haluat että se ois Harley Davidson-harrastaja, tää Keijo ei oo semmonen??"
 
Sanoo vuoden 2022 ihminen. Jos olisit elänyt 1822, ajattelisit parisuhteesta eri tavalla.

Mutta kyllä Jumala ottaa huomioon joitakin ihmisenkin toiveita ja rukouksia, eli jos rukoilet loppuelämän Reiskaa jonka kanssa seksi on mahtavaa, saattaa toiveesi toteutua.
Mutta pitää olla myös valmis tiputtamaan omalta listalta pois kriteerejä, jotka ei ole loppujen lopuksi niin tärkeitä.

Jumala voi ajatella "Voi sun Seija kanssas, mulla ois sulle katsottuna sun elämäsi mies, Keijo jonka kanssa rakkautta riittäis, ois huikee lasten isä, ahkera, ja teillä olisi hauskaa, lisäksi teidän elämänne ja asuinpaikan kuviot (ympäristö, työpaikat, ihmiset) olen suunnitellut ja synkronoinut jo valmiiksi....
....mutta minkä ihmeen takia haluat että se ois Harley Davidson-harrastaja, tää Keijo ei oo semmonen??"
No way. Mä olin edellisessä elämässä myös seksuaalinen. Teini-iästä lähtien. 😁
 
No way. Mä olin edellisessä elämässä myös seksuaalinen. Teini-iästä lähtien. 😁
No jos joku huru-Meedio on jossain kämäsessä luolassaan semmoista sulle uskotellut, niin se ei pidä paikkaansa.

Siis joo, Jumala on todennäkösesti tehny susta seksuaalisesti viriilimmän kuin vaikka meikäläisestä (toki seksissä on rajat myös). Mulle suklaa tai hyvä leffa on tärkeämpää kuin seksi.

Ja ehkä sulla on jossain joku sulle varattu mies joka tikkaa sua ku Singer aamuun asti.

Mutta kun se panokone-mies tarttee noin 100 muutakin ominaisuutta, jotta teidän liitto kestäisi loppuun asti ja olisi jopa antoisa sinä aikana.

Ja Jumala katsoo MYÖS niitä 100 ominaisuutta.
 
  • Tykkää
Reactions: Boobis2
No jos joku huru-Meedio on jossain kämäsessä luolassaan semmoista sulle uskotellut, niin se ei pidä paikkaansa.

Siis joo, Jumala on todennäkösesti tehny susta seksuaalisesti viriilimmän kuin vaikka meikäläisestä (toki seksissä on rajat myös). Mulle suklaa tai hyvä leffa on tärkeämpää kuin seksi.

Ja ehkä sulla on jossain joku sulle varattu mies joka tikkaa sua ku Singer aamuun asti.

Mutta kun se panokone-mies tarttee noin 100 muutakin ominaisuutta, jotta teidän liitto kestäisi loppuun asti ja olisi jopa antoisa sinä aikana.

Ja Jumala katsoo MYÖS niitä 100 ominaisuutta.
Ei tarvi olla erityisen panomies. Kuha halut kohtaa suhteessa. Mä en kuitenkaan halua joka päivä seksiä. Nykyisen miehen kanssa ollaan samalla aaltopituudella.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo

Yhteistyössä