lohikeitto

  • Viestiketjun aloittaja kalastaja
  • Ensimmäinen viesti
HentunLiisa
lohipalat kypsyy tosi nopsaan, olisko 5min?
huomaat kyllä kalanpaloista koska ne on kypsiä... tee ekaks Knorrin tillikastike pohjaksi ja notkistat sitä aika reippaasti maidolla tai vedellä, lisäät kasviksia pakastimesta ja lisäät lohipalat ja annat hautua kypsäksi :p
 
Jaanuska harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.09.2004 klo 08:54 kalastaja kirjoitti:
kertokaa ohjetta lohikeittoon. mitä mausteita ja kuin kauan lohipaloja pitää keittää että ne on kypsiä? kiitos avusta etukäteen
:flower: =)
Isoäitini lohikeitto
4 hengelle

reilu kilo lohen päitä, nahkaa ja ruotoja
1 1/4 l vettä
10 kokonaista mustapippuria
2 tl merisuolaa
1 sipuli
3 keskikokoista kiinteää perunaa
400 g:n pala lohifileetä
1 dl silputtua tilliä

1. Huuhtele lohen päät ja ruodot ja pane veteen kiehumaan.
2. Lisää pippurit ja suola ja anna kiehua hiljalleen pari tuntia.
3. Siivilöi liemi.
4. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
5. Kuori ja kuutioi perunat.
6. Leikkaa lohi kuutioiksi.
7. Kiehauta liemi kattilassa ja lisää joukkoon sipuli- ja perunakuutiot.
8. Anna kiehua 5 minuuttia ja lisää lohi.
9. Keitä juuri ja juuri kypsäksi, noin 5 minuuttia.
10. Tarkista suola ja pippuri ja ripottele päälle runsaasti silputtua tilliä.
11. Tarjoa lisänä paahdettua ruisleipää.

 

Yhteistyössä