löytyykö änkyttäviä lapsia

Hei,
Olen yrittänyt löytää vertaistukea aiheesta änkytys. En ole ajantasaisia keskusteluja löytänyt. Meillä 4 v änkyttäjäpoika. Hän on änkyttänyt pahasti pienestä pitäen. Löytyykö ketään muuta jolla olisi änkyttäjälapsi. Ei siis sellaista "lapseni änkytti puoli vuotta ja sitten se meni ohi" vaan oikeaa änkyttäjää?
 
Meiltä löytyy. Poika aloitti änkyttämisen hiukan yli 3 vuotiaana. Nyt 8 vuotias reipas koululainen. Väliin mahtuu todella huonoja jaksoja ja sitten taas hiukan helpompia. Pojalla tosin on myös adhd, sekät touretten oireyhtymän epäily.
 
Hei,
Miten teillä on änkytystä hoidettu? Meillä on ongelma se ettei puheterapeuttia ole löytynyt, yhden puheterapiajakson 10 kertaa sai viime keväänä, mutta silloin vain rohkaistiin häntä puhumaan ääneen (ennen puhui vain kuiskaamalla) ja se kyllä onnistui. Nykyisin puhuu ääneen mutta änkyttää tosi voimakkaasti. Vielä viime keväänä oli hyviä ja huonoja jaksoja, nyt on kesästä lähtien ollut vaan huonoa. Tarvitsisi puheterapiaa mutta kun mistään ei löydy puheterapeuttia.
 
Meillä poika sai kunnalliselta puolelta puheterapiaa heti, kun otin yhteyttä. Jaksottain käytiin syksy 2006-talvi 2008. Sitten saatiin maksusitoumus yksityiselle puheterapeutille ja sielä käytiin 2009 tammi-kesäkuu. Tässä asiassa Vantaalla asiat toimivat esimerkillisen hienosti. Nyt terapia on ollut siitä asti katkolla, koska koimme sen tarpeettomaksi. Pojalla on jo riittävät keinot hallita puhettaan niin halutessaan, mutta kiinnostusta ei ole ollut. Meillä änkytys on lähes 100 % tavujen ja sanojen toistoa, ei venytyksiä ja lukkoja. Viimeisin terapeutti, joka on tehnyt paljon töitä änkyttävien lasten kanssa oli sitä mieltä, että puheen sujumattomuus on enemmän perua neurologisita pulmista kun niinkään perus änkyttämisestä. Mene ja tiedä.
Missä päin te asutte, jos terapeutille on niin hankala päästä?