Daim-kakku
200 g margariinia/ voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 pss daim-rakeita
1/2 dl maitoa
1. Vaahdota sokeri ja vanilliinisokeri sekä pehmeä voi vaahdoksi.
2. Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, johon on lisätty leivinjauhe ja kaakao.
4. Lisää maito taikinaan.
5. Lisää viimeiseksi daim-rakeet kevyesti sekoittaen.
6. Paista kakkua korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa n. 40-60 min.
Dajm-piirakka
Pohja
150 g sulatettua voita/margariinia
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte
150 g maitosuklaata
100 g Dajm-suklaata
100 g pähkinärouhetta
2 dl kinuskikastiketta
3 rkl vehnäjauhoja
1. Sekoita pohja-ainekset taikinaksi.
2. Painele voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (n. 24 cm).
3. Esipaista 175 asteessa n. 15 min.
4. Jäähdytä.
5. Pilko maitosuklaa ja Dajm pieniksi paloiksi.
6. Sekoita joukkoon muut täyteainekset.
7. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.
8. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 20 min eli kun reunat saavat väriä ja suklaa alkaa sulaa.
9. Jäähdytä.
10. Piirakan voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.
11. Pakastettaessa maku vain paranee.
Daim- pipariohje
200 g voita
2 dl sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
3,5 dl vehnäjauhoja
2-3 pientä Daim patukkaa
1. Pilko Daim patukat rouheeksi.
2. Vatkaa sokeri ja voi.
3. Lisää joukkoon kananmuna, vatkaa hyvin ja lisää siirappi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
5. Lisää lopuksi Daim rouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
6. Tee taikinasta tanko ja leikkaa noin 1 cm paloja tangosta.
7. Pyörittele paloista palloja ja litistä hiukan.
8. Jätä pipareille tilaa levitä.
9. Paista pipareita noin 8-10 minuuttia 180 asteessa.
Daim-torttu
8 - 10 palaa
Pohja
1 dl mantelirouhe
3 valkuaista
2 dl sokeri
Täyte
4 dl kuohukerma
3 keltuaista
1 dl sokeri
2 isoa Daimia (a 56 g)
1. Paahda mantelirouhe kuivassa paistinpannussa ja jäähdytä.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää mantelirouhe valkuaisvaahdon joukkoon
5. Levitä kova vaahto leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi, halkaisija noin 24 cm.
6. Kypsennä levyä uunin keskitasolla 140 astetta noin tunti.
7. Vaahdota kerma huolellisesti. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
8. Yhdistä vaahdot.
9. Hienonna Daimit pieniksi muruiksi ja sekoita täytteeseen.
10. Levitä täyte jäähtyneen merenkilevyn päälle.
11. Laita torttu muutamaksi tunniksi pakastimeen.
12. Jos säilytät pitempään, pakkaa folioon tai muovipussiin.
13. Ota torttu sulamaan 20 min ennen tarjoamista.
14. Koristele Daim-paloilla tai Daim-palleroilla.