Löysin itselleni uuden mausteseoksen ja ihan intopiukeena olen sitä ruokiin käyttänyt. *sis vuodatusta*

  • Viestiketjun aloittaja semikokkailija
  • Ensimmäinen viesti
"minttu"
No mä ainakin välttelen natriumglutamaattia. Meidän kaupungin koulutkin lopetti sen käytön kouluruoissaan ja uskon, että sellainen päätös perustuu kyllä johonkin faktaan.

Toinen vältettävä on lihajalosteiden nitriitit. Ne lisää syövän riskiä.
 
Keittiönoita
Natriumglutamaattia voi ostaa ainakin etnisistä ruokakaupoista. Se on valkoista, suolan näköistä jauhetta. Jos maustesekoitukseen laittaa natriumglutamaattia, siihen sekoitukseen tarvitaan vähemmän aitoja mausteita ( jotka yleensä ovat kalliimpia kuin natriumglutamaatti). Kun teet itse mausteseoksesi, et tarvitse natriumglutamaattia, mutta joudut käyttämään enemmän niitä mausteita, jotta maku olisi sama.
 
vierailija
Ajattelin, että säästän pitkän pennin, kun alan itse valmistaa kyseistä seosta.
Sitruunapippurista on kyse.

Kyllä suupielet venahti kun luin tuoteselosteen. Siinä on käytetty glutamaattia, onkos tämä sitä pahamaineista natriumglutamaattia, eli E621:stä? :(
Ja kauheet määrät olen sitä lastenkin ruokiin samalla lykkinyt. :(
No voi sentään. 6 tonnia vuodessa menee monella nykyään migreeninestoon. Mulla 0
 

Yhteistyössä