Lirahtelu

  • Viestiketjun aloittaja tuopai
  • Ensimmäinen viesti
tuopai
Ekaluokkalaisella pojallamme vaivana on pissan lirahtelu naurukohtauksen aikana. Muuten pidätyskyky on ihan normaali, yöllä ei käy vessassa eikä päivälläkään tavallista useammin. Mutta kun hekotus iskee, useinmiten pikkuhousu kastuu kolikon kokoiselta alueelta. Joskus tiukassa naurukohtauksessa housut kastuvat enemmänkin. En ole asiaan hirveästi kiinnittänyt huomiota ennenkun nyt kun koulukin on alkanut ja onhan se noloa jos koulussa näin sattuisi, housun vaihto on siellä jo hieman hankalampaa. Onko kellään samoja kokemuksia/neuvoja/tietoa mistä tämä johtuu. Kertokaa, aion kyllä kysyä lääkäriltäkin seuraavan kerran kun siellä on käyntiä, mutta maallikkojen tieto on aina arvokkaampaa.
Kiittäen jo etukäteen! =)
 
meillä on 7 vuotias poika ja hänellä on taas kakka ongelma, eli ei ehdi trai malta mennä kakalle ajoissa ja melkein aina housuissa on ollut kakkapläntti. tätä on jo jatkunut vuoden ajna ja alan olla jo huolissani. Ajattelin että se menee ohi , mutta ei vaan tunnu menevän. Poika viihtyy koulussa ja siellä ei tunnu olevan ongelmia eikä kotonakaan. Hänellä on hyvin säännöllinen elämänrytmi ja nukkumaan menee ajoissa. On iloinen ja reipas poika. Mistähän tuhriminen johtuu, alan epäillä että olisiko se rakneteellista mutta miksi sitten hän on aikisemmin hoitanut kakalla käynnin ihan hyvin. Kakka homma alkoi jo eskari aikana. välillä on pidemmän aikaa että asia on kunnossa mutta sitten taas alkoi housuihin tullaa kakkaa. häntä muistutetaan kokoajan kakalla käynnistä. Vaiolemmeko hoputtaneet liikaa???
 
herpertti
Meillä ekaluokkalaisella pojalla on kans noita vaivoja. Pissavaivoihin on saatu apua lääkityksellä. Yliaktiivinen rakko. Aina on märkä läntti housuissa. Ja sitten ei aina malta mennä vessaan leikeiltään ym. tekemisiltään. Vessahätä iskee, niin on samantien päästävä vessaan. Muuten saattaa tulla housuihin.
Sitten se toinen vaiva on kakkaläntti aina housuissa. Mut se taas on maitoallergiasta johtuva. Allergia oli päässyt tosi pahaksi ilman hoitoa(osaamattomia lääkäreitä) paksusuoli oli päässyt tosi pahasti ärtymään. Diagnoosista jo yli puoli vuotta, mutta suoli ei ole vieläkään kunnossa.
 
tuopai
No nyt tuli käytyä lääkärissä muiden asioiden vuoksi ja samalla kysyin tosta lirauttelusta. Lääkäri kuunteli asian ja tutki hieman poikaa,totesi sitten että eiköhän se ole vaan sellaista herpaantumista kun nauraa kovasti että lihakset silloin pettää. Tuttu juttu meillä synnyttäneillä äideillä jos ei pidetä varaamme... :LOL: :LOL: :LOL:
Eli nyt jätän ton asian huomiotta, jospa se ajan myötä lievittyy.
Hauskaa joulua kaikille!
 

Yhteistyössä