Liikkeellelähtö

  • Viestiketjun aloittaja tassu
  • Ensimmäinen viesti
tassu
Varmasti on jo monta samankaltaista kysymystä ollut, mutta kai vielä yksi mahtuu :'(
Meillä tyttö 10kk ja on ryöminyt jo pari kk, ja kovaa meneekin, mut ei yritä istumaan, ei kontaamaan, eikä seiso kovin hyvin tuettuna. Muut ikä toverit ja nuoremmat menvät kontaten jo kovaa kyytiä ja muutama jo käveleekin.
Taas tuli vietettyä uneton yö, kun eilen kävin vierailulla ystäväni luona, jolla saman ikäinen tyttö ja siellä se jo konttasi, seisoi, istui ja kaahi shovalle ja alas. Meidän neiti vaan pötkötti lattialla ja ryömi lattia tasolla :ashamed:
Tiedä, että lapset ovat yksilöitä, mutta silti.....
 
nöpötin
Meillä poju 9kk lähetettiin juuri fysioterapiaan. Lähinnä minun tahdostani. Syy siihen on se, kun eipä tuo poika oikein liiku. Istuu ilman tuetta (tyynyt täytyy olla takana) sekä yrittää nousta seisomaan.Ei mitään muuta "osaa" eikä edes yritä.
No siellä jumpparilla kyllä mieli huojentui kun fysiotäti sanoi että ei ole mitään syytä murehtia. Pojalla on kaikki liikkeellelähtöön tarvittavat refleksit sekä mielenkiintoa liikkumiseen. :D
Mutta hiukan on mukavuudenhaluinen sekä vähän laiskuuttakin löytyy :ashamed:
Nyt sitten saatiin kuukaudeksi ohjeet miten harjotuttaa sitä, että poika oppisi nousta istumaan.ja hyvin on sujunut =)
Eikä annetta enää "laiskotella" :whistle: ;)
Eiköhän lapsi tämän myötä jo sitten rupea liikkumaankin :D
Mutta kysy ihmeessä neuvolasta josko tekin saistte lähetteen jumpparille..sieltä saa hyviä niksejä miten ärsyttää vauvan refleksit "toimimaan" :D
Mutta eiköhän se teidänkin neiti vielä liikkeelle lähde! =)
 
älä turhaa tollasta sure, sun lapsi voi oppia esim.puhumaan aikasemmin ku joku toinen lapsi! mulla on 4 nuorta(13-18v) ja jokainen on oppinu käveleen! ja kaikki oppi eri ikäsinä, skaala oli 10kk-1v1kk. täyty muutes luntata neuvolakorteista, eipä enää muistanu! nauti lapsestasi, aika menee niin nopeesti!
 
meidän tyttö oli 10,5kk paikallaan korkeintaan vaan pyöri ympäri huushollia sitten ykskaks vaan nousi konttausasentoon ja lähti kolme päivää sen jälkeen tukea vasten ylös ja noin 8 viikon kuluttua tästä eka liikahduksesta lähti kävelemään.
Muistan kyllä turhautumisen tunteen, mutta nyt kun on toinen niin olisi vain ollut kiitollinen jos tämäkin olisi pysynyt paikallaan edes vähän aikaa (2. lähti kontaamaan 4,5kk ja käveli 8 kk iässä)
Meillä ei asiaa mitenkään tutkittu neuvolassa sanoivat et jos ei 1,5 vuotiaana kävely niin sitten aloitetaan tarkkailu.
 
useamman äiti
Lapset ovat todellakin hyvin yksilöllisiä, ihan omienkin perusteella voin sanoa =)
En huolestuisi, kun kerran on lähtenyt jo kovastikin liikkeelle, tosin tiedän tunteen, kun vastaavan ikäiset osaavat jo vaikka mitä ja oma ei :$ Lohdutti kovasti, että omalla hitaasti kehittyneellä oli sentään enemmän hampaita kuin muilla... Toisaalta löytyy porukasta sellainen, joka sai ensimmäisen hampaansa melkein samoihin aikoihin kuin lähti kävelemään. Kaikki eivät välttämättä edes rupea konttaamaan ja voivat jättää sen vaiheen väliin. Eiköhän se kävelykin sieltä aikanaan löydy.
 
tassu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.07.2004 klo 15:05 useamman äiti kirjoitti:
Lapset ovat todellakin hyvin yksilöllisiä, ihan omienkin perusteella voin sanoa =)
En huolestuisi, kun kerran on lähtenyt jo kovastikin liikkeelle, tosin tiedän tunteen, kun vastaavan ikäiset osaavat jo vaikka mitä ja oma ei :$ Lohdutti kovasti, että omalla hitaasti kehittyneellä oli sentään enemmän hampaita kuin muilla...
Kiva lukea rohkaisevia viestejä =)
Minäkin voin todeta, että hampaita on suussa jo kuusi, mutta tuttavien lapsilla ei vielä niin montaa, jos ollenkaan..
Olen myös tuuminut, et neiti varmasti puhuu ennemmin kuin kävelee, pitää se sellaista "höpötestä" ryömiessään :D
 
Mamitsukka
Kuulostaa niin tutulta nuo unettomat yöt. Meidän ukko se aloitti kierimisen 6 kk, ryömimisen 8 kk, istumaan meni itse 9 kk, ylös nousi 10 kk ja nyt 11 kk aloitti vasta konttaamaan. Tuntui/tuntuu, että kaikki ikätoverit ne jo kävelee tai jo vähintään seisovat ilman tukea.

Toisaalta, edistystä tapahtuu koko ajan. Ja 2 - 3 vuotiaana noita liikkeellelähtöjä ei enää muistakaan, erot ovat jo tasoittuneet.
 

Yhteistyössä