Lihapiirakka

Just otin uunista, monesti tehty ja aina yhtä hyvää =)

Ja helppo tehdä..Tarvitset:

Valmiita voitaikinalevyjä.
Puuroriisiä, kananmunia, jauhelihaa, sipulia, mausteita.

Kaulitse kolme voitaikinalevyä pohjaksi uunipellille (leivinpaperi tietysti alle ;) ). Keitä riisit (lihaliemikuutio mukaan) ja kananmunat sekä ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta jauheliha. Silppua keitetyt kananmunat. Yhdistä kaikki ja levitä taikinapohjan päälle. Kaulitse loput kolme taikinalevyä kanneksi päälle ja voitele kananmunalla.

Uuniin n200 astetta, puolisen tuntia.

Syö pois :D

 
Nämä on myös hyviä:

Lihapiirakka
24 palaa

2 annosta rahka-, kermaviili - tai perunavoitaikinaa

Täyte
3 dl vettä
3 dl Valio Maitoa
2 dl puuroriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
500 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
150 g purjoa
1 rkl Valio Meijerivoita
4 keitettyä munaa (8 min)
2 tl suolaa
1 tl valkopippuria

Voiteluun
munaa

1. Pane riisit kiehumaan veteen ja keitä noin 5 min.
2. Lisää maito.
3. Hauduta, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
4. Jäähdytä.
5. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit voissa.
6. Hienonna munat.
7. Yhdistä täytteen ainekset ja mausta seos.
8. Kauli taikina kahdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi.
9. Siirrä toinen levy leivinpaperin päälle uunipannulle.
10. Levitä sille jäähtynyt täyte.
11. Nosta toinen taikinalevy päälle.
12. Taita jälkimmäisen levyn reunat piirakan alle.
13. Voitele munalla, pistele haarukalla.
14. Paista 200 asteessa 30 - 40 min.
15. Halutessasi voit jättää piirakan avoimeksi ja koristella taikinaristikolla.
16. Tällöin voitaikinaa riittää 1 1/2 annosta.

 

Yhteistyössä