lihamureke?

  • Viestiketjun aloittaja äityli81 harmaana
  • Ensimmäinen viesti
PERUSMUREKE

Ainekset:
400-500 g jauhelihaa
1 sipuli
(valkosipulinkynsiä)
rasvaa paistamiseen
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä (tai 1 dl vettä ja 1 dl kermaa)
1 muna
suolaa
jauhettua valkopippuria
jauhettua mauste-pippuria


Valmistusohje:

Silppua sipuli niin pieneksi kuin mahdollista. Kypsennä sipulisilppu pienessä rasvamäärässä.
Liota korppujauhot, leipäpalat tai perunaraaste nesteessä.
Sekoita ainekset keskenään ja muovaa pitkänomaiseksi murekkeeksi, joka kypsyy 200 asteisessa
uunissa noin tunnin. Murekkeen voi myös täyttää. Taputtele taikina kostutetun leivinpaperin
päälle. Levitä täyte levylle ja kokoa murekkeeksi. Mureketaikinasta saa pihvejä, lihapyöryköitä
tai soikeita kääröjä. Kypsennä ne pannussa paistamalla tai 200 asteisessa uunissa uunipellillä
puolisen tuntia kypsentämällä. Mureketaikinan voi taputella leivinpaperin päälle, jakaa neliöiksi ja täyttää juustolla,
kasviksilla, sienillä, keitetyllä kananmunalla, kinkulla tai muilla täytteillä ja muovata
pieniksi murekekääryleiksi.
 
HentunLiisa harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.09.2004 klo 13:37 äityli81 harmaana kirjoitti:
siis, teettekö lihamurekkeen samalla ohjeella kun lihapullat? Kauan pidätte uunissa ja missä lämpötilassa?
ihan samalla ohjeella, korppujauhojen ja nesteen määrää saatan välillä vähentää..
oliskohan uunissa lämpöä 175-200 ja niin pitkään että on kypsää, riippuu murekkeen muodost ja täytteestä :p
 

Yhteistyössä