Li Anderssonilta hyvä esitys: 100 euron palveluseteli nykyisen kotilalousvähennyksen päälle + 75 euron koronalisä pysyväksi

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Näin kaikki pienituloisetkin hyötyisivät kotilalousvähennyksestä palvelusetelillä samanarvoisesti ja toimeentulotuen 420-500 euron perusosa vaatiikin jo korotuksen.
 
r0s
Satasen palveluseteli. Sillähän saa melkis nuohouksen. Mut mihinköhän vaikkapa presidentti käyttäisi sen? Mielenkiintoista. Mitähän Li itse sillä sit tekee? Tai vaikka Hjallis Harkimo. Ja miten ne jaetaan? Posti ei ainakaan oo luotettava.
 
vierailija
Satasen palveluseteli. Sillähän saa melkis nuohouksen. Mut mihinköhän vaikkapa presidentti käyttäisi sen? Mielenkiintoista. Mitähän Li itse sillä sit tekee? Tai vaikka Hjallis Harkimo. Ja miten ne jaetaan? Posti ei ainakaan oo luotettava.
No toisaalta, jos kotitalousvähennystä nostetaan niin Hjallis löytää kyllä helposti käyttöä, mutta pienituloisilla ei ole varaa.
Näin parempituloiset ja suurituloiset saavat hyödyn, pienituloiset ei hyödy mitään.
 
vierailija
Voi tätä populismin määrää mikä kasvaa samanaikaisesti kannatuksen laskun kanssa.
Viheriät jo kosisiskelevat huumeidenkäyttäjiä äänestäjikseen ja vasemmistoliitto jakaa rahaa huonotuloisille vaikka samanaikaisesti otetaan velkaa ja lahjoitetaan miljardit etelä-eurooppaan.
 
Koska vas sari ymmärtäisi taloutta?
Ei milloinkaan. Kotitalousvähennyksen ideakin on mennyt yli hilseen ja korkealta. Sen tarkoitushan on kitkeä harmaata taloutta ja työllistää (mm. niitä pienituloisia). Koska pointtia ei ole tajuttu, niin väännetäänpä vasureille hieman rautalankaa:

Osuuspankin konttorinjohtaja Möttönen haluaa maalata kotinsa seinät. Hänellä on käytettävissään se ns. "maan tapa", eli soittaa sille serkkupojan kaverille. Luottomies joka tekee tuollaiset pienet keikkahommat ilman kuittia. Tai voisihan tuon tehdä itsekin, hakisi vain maalit kaupasta ja käyttäisi siihen yhden viikonlopun. Mutta tähän väliin koittaa kiilata valtio. Eihän ole mitään järkeä Möttösen alkaa itse maalaamaan, kun naapurustossa on useampikin maalari vailla keikkaa. Ja pimeänäkään sitä ei pitäisi teettää, koska verotulot jäävät tuolloin saamatta. Annetaan hei sille Möttöselle pieni kannustin, toteaa valtio. Kannustimen nimi on kotitalousvähennys. Tällöin konttorinjohtaja Möttönen a.) työllistää ja b.) kerryttää valtion verokassaa.

Mitä kotitalousvähennys EI puolestaan ole? No se ei ole valtion maksamia maalaus- tai siivouspalveluja pitkin maita ja mantuja. Se ei ole sosiaaliturvaa, joka tässä maassa on jo entuudestaankin erittäin kattava.
 
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu

Yhteistyössä