Lettu ongelma..

Onko olemass lettu ohjetta johon ei tule kananmunaa ja maitoa?
Poika tykkäisi varmaan, mutta em aineitten allergia estää "tavallisten" syömisen...
Naureskeltiin miehen kanssa että eihän siihen jää kuin jauhot...niitäkö sitä sitten pitää paistaa ja käännellä... :D
 
Jaanuska harmaana
Tässä on ohje joka on munaton ja maidoton.

Banaaniohukaiset
(gluteeniton, maidoton, munaton)
8-10 kpl

1 tl hiivaa
1 1/2 dl vettä
1 dl tattarijauhoja
1/2 dl riisijauhoja
1 tl fariinisokeria
1 banaani
maidotonta margariinia paistamiseen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Anna seistä lämpimässä noin 1/2 tuntia.
4. Lisää soseutettu banaani ja fariinisokeri.
5. Paista ohukaisia pannulla.
6. Banaaniohukaiset sopivat mm. keliaakikoille, vilja-allergisille ja maitoallergisille.

Munattomat letut
7 dl vettä/maitoa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 maustemitallinen kuivahiivaa
4 dl jauhoja

1. Ainekset sekaisin ja taikina hetkeksi liinan alle levähtämään (10-20min).
2. Samalla ohjeella olen pinaattiletut paistanut, lisännyt taikinan joukkoon vain soseutettua pinaattia, jos tuntuu liian paksulta voi nestettä lisätä.

 
Tiny
Tässä muutama ohje:

SOIJA OHUKAISET

1 dl maissijauhoja
1/2 dl tattarijauhoja
2 rkl soijajauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl vettä
2 rkl öljyä

Mittaa kuivat aineet keskenään ja lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Laita ohukaispannulle maidotonta margariinia ja anna ruskistua kevyesti. Kaada taikinaa pannulle ja paista molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Peittele ohukaiset. Tarjoa hillon ja soijakermavaahdon kanssa. (Soijakerman saat vaahtoutumaan lisäämällä siihen hiukan etikkaa tai sitruunaa).

LUONTAISESTI GLUTEENITTOMAT OHUKAISET

1 dl tattarijauhoja tai hirssijauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl riisijauhoja
1 rkl fariinisokeria
1/4 tl suolaa
2 dl vettä tai vichyä
2 rkl öljyä

Valmista kuten soijaohukaiset. Tarjoa marjojen ja sokerin kanssa.

Lähde: http://www.allergia.com/teema/reseptit.html
 

Yhteistyössä