Lestadiolaisuuden jättäminen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
No sanon ap sulle saman kuin muillekin lestadiolaisuudesta eroaville: lähde vaan lestoista, mutta älä Jumalaa hylkää (jos sulla on siis omakohtainen usko, ei kirkolle ulkoistettu usko). Hakeudu muihin kristillisiin seurakuntiin.

Ja lapsijutuissa kannattaa lukea Raamattua. "Lapset ovat Herran lahja", sanotaan Sanassa, mutta lahjaa ei ole pakko ottaa vastaan.
Apostoleista vain 1/12:lla eli Pietarilla oli ees muija, saatika lapsilauma.

Musiikista...no jaa, maailmassa on tosi kauniita biisejä, mutta kyllä sen tuntee että ne ei oo tehty Jumalalle. Niistä puuttuu Jumalan kirkkaus.

Eilen kailotin täyttä kurkkua Karjalan kunnailla -laulua koska se on mun mielestä kaunein kansallislaulumme ja luukutin Israelin euroviisubiisiä Youtubesta.

Ei Jumala heitä kuumaa kiveä jos pysähdyn jonkun kauniin, maallisen biisin äärelle hetkeksi.
Mutta jos kuuntelen niitä monena päivänä, alkaa tulla sellainen penseys ja maallinen olo. Vähän synkkä, vähän raskas ja tahmea. Tunkkainen.
 
vierailija
Tuohon bussi asiaan en osaa sanoa mitään. Ikunnallinen pyykinpesukone on kuitenki legenda ja meme, että sille nauraa lestadiolaiset itsekin, jos otat puheeksi.
Bussimatkustuskiellosta luovuttiin jossain vaiheessa, kun se oli kuitenkin kätevä kulkuneuvo matkustamiseen. Kunnon lestadiolainen meneen kuitenkin huomauttamaan kuskille, että pistää radion kiinni.
 
vierailija
Lestadiolaisissa on paljon menestyviä yrittäjiä.
Huijaamalla menestyneet. Eivät ymmärrä, että rehellisyys kuuluu uskoon. Tai eihän se itse asiassa lestadiolaisuskoon kuulukaan, vaan oikeaan kristilliseen uskoon.
 

Yhteistyössä