lentopelkoinen

  • Viestiketjun aloittaja Tietämätön
  • Ensimmäinen viesti
Tietämätön
En ole aiemmin matkustanut lentokoneella ja nyt kyselenkin neuvoja vähän viisaammilta.. eli poden pienoista lentopelkoa ( \|O ) mutta reissuun on pakko päästä kun "artisti maksaa".. onko tähän mitään vinkkejä? täytyis varmaan saada suurinpiirtein nuijanukutus koko 6 tunnin lennon ajaksi.. :whistle: saiskohan lääkäreiltä jotain "rauhottavia".. :D niin ja kuinkahan pitkiä ne istuinten "tyrvavyöt "on, mitä jos tarviin jatkopalan.. :ashamed:
 
HMM
saahan sieltä jatkopalan jos tarvii :hug: koska pitäähän vanhemmatkin vauvoja sylissä ja vauvoille on omat vyönsä.

sitten itseasiassa lääkäriltä saa kyllä "rauhoittavaa" lennon ajaksi jos tahtoo eli kysy rohkeasti lääkäriltäsi. Tosin ei välttämättä tarvi sanoa, että rauhoittavaa vaan jotain apua lentopelkoon niin lekuri tietää sitten B)
 
Jonsered
Älä mitään vahvaa lääkettä ota, sillä lentohenkilökunnalla on oikeus (ja vevollisuus) poistaa huumaantunut matkustaja lennolta turvallisuussyistä. Eli tolkuissaan on oltava.

Ja hyvä konsti on etukäteen käydä lento läpi, nousu, renkaiden sisään "pakkaaminen", mahdollinen turbulenssi ja erityisesti valmistautua laskuun ja siihen liittyviin ääniin, kun renkaat tulevat rungosta ulos. Ja kyllä henkilökunta koneessa auttaa, selittää ja rauhoittelee.
 
Kitty
Minäkin pelkään lentämistä... (kolme reissua takana)
Pahimmalta tuntuu minusta koneen lähtö- ja nousuvaihe, se kun irtoaa maasta aika vauhdikkaasti. :D Sydän hakkaa ihan hulluna.
Matkankin aikana mietin koko ajan, mitä jos sattuu jotain, miten korkealla nyt ollaan, pelkään ilmakuoppia ja outoja ääniä, ei puhettakaan nukkumisesta.
Mutta kyllä siitä selviää... ja perillepääsy palkitsee. On kuitenkin äärimmäisen pieni todennäköisyys, että mitään sattuisi. :)
 
toinen täällä ja
selvisin jälleen : )

Jännitän ja hermoilen lentoja etukäteen aika paljonki. toissapäivänä palattiin matkalta, ja lennot kesti sen 6 h ja risat. Ja hyvinhän nuo taas menivät, vaikka välilllä meinas ahdistaa.
Itse olen käynyt hypnoterapiassa, ja yleensä otan beetasalpaajan ennen lentoa. Yritä rentoutua lennon aikana. Ja lentoemoille kannattaa kertoa, jos jännittää, ja varsinkin kun lennät ekaa kertaa. Sitä varten ne siellä on, että huolehtivat matkustusmukavuudesta. Lentokoneessa on kuitenki tosi turvallista matkustaa. Lomalennoilla näytetään leffoja, voi kuunnella musiikkia omilla kuullokkeilla. Ota paljon lukemista mukaan, niin voit keskittää ajatukset johonki muuhun kuin lentämiseen. Kyllä siitä selviää!!
Minusta tuo beetasalpaaja, rauhoittaa siis sydämensykkeen, on ihan ok "rauhoittava" lääke lennolle.
 
Kitty
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.12.2006 klo 00:54 Tietämätön kirjoitti:
Oliko sulla (kitty) sitten mitään lääkäriltä saatua helpotusta, vai ihanko ilman rohkasupillereita?, ja vain niinku sisulla selvisit? :eek: B)
Ei mulla mitään sellaisia ollut, sisulla vaan... :D
Ja kyllä sitä aina toviksi sai ajatukset muuallekin, kun katsoi ohjelmia ja jutteli kaverin kanssa muista asioista. Mutta miellyttävää en lentämisestä saa itelleni varmaan millään!
 

Yhteistyössä