Lentokentällä joutuu punnitukseen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kuinka paljon lentomatkustajat ja käsimatkatavarat todellisuudessa painavat? Finnair asensi vaa'at lähtöporteille
Kotimaa Julkaistu 31.10.2017 10:38


Finnair perustelee matkustajien punnitsemista juuri lentokentällä viranomaisohjeistuksella ja uskoo, että menetelmällä saadaan tilastotietoja parempaa dataa.

Finnair tuo tänään päivällä vaa'an lentokentälle ja alkaa punnita matkustajia ja heidän käsimatkatavaroitaan lähtöporteilla.

Punnitseminen tarkoituksena on saada dataa siitä, kuinka paljon matkustajat ja käsimatkatavarat todellisuudessa painavat. Tietoja kaivataan lentokoneen kuormaukseen ja tasapainoon liittyviä laskelmia varten.

Aiemmin Finnair on käyttänyt Euroopan lentoturvallisuusviraston standardipainoja vuodelta 2009 muiden lentoyhtiöiden tavoin.

Miksi Finnair ei kerää tietoa tilastoista, vaan punnitsee matkustajia lentokentällä?

– Joudumme noudattamaan viranomaisohjeistusta, että punnitus täytyy suorittaa lentokentällä, sanoo asiakas- ja matkatavaraprosessista vastaava Sami Suokas.

Suokas uskoo, että näin saadaan paras mahdollinen data. Punnitseminen on vapaaehtoista, mutta Suokas ei usko vapaaehtoisuuden johtavan siihen, että vain hoikimmat matkustajat tulevat punnittaviksi.

– Uskotaan ja toivotaan, että kaikki asiakkaat osallistuvat tutkimukseen.


Projektissa kerätään ensin tiedot 150 asiakkaan ja heidän käsimatkatavaransa keskipainosta. Sen jälkeen arvioidaan, kuinka paljon asiakkaita vielä tarvitsee punnita. Projekti kestää vuoden.
 
Eikö tuo ole liian vähän? Jos oletetaan, että käsimatkatavarat painavat 5-8 kg eli naisen pitäisi painaa vain 62-65 kg ja miehen 72-75 kg.
Tässä vertailuksi japanilaisnaisten keskipainot eri ikäluokissa. Painavimmillaan japanilaisnainen on 50-54-vuotiaana, jolloin painoa on keskimäärin aavistuksen yli 53 kg. Käsimatkatavaroita voi siis olla 17 kg...
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä