Ensin vastaus viimeiseen kysymykseen: Sunnuntain vaniljavispi on aika samantapaista kuin kuohkea vispi, ehkä vähän parempaa. Karvas jälkimaku on molemmissa, mutta niihin tottuu... Pursotettavaksi niistä ei ole. GoGreenin tuotteet ovat omasta mielestäni parempia. Nämä kummatkaan eivät siis käy keliaakikolle. Paremman makuista on pursotettava maidoton kreemi (ohje tuolla Pirkanmaan allergiayhdistyksen sivuilla tai blogeissa, joiden osoitteet alempana)
Toiseksi muutamia ideoita: Munaton-maidoton-gluteeniton-soijaton on aika haastava yhdistelmä. Tekisin itse niin, että tarjottavat sopivat päivänsankarille, aikuinen keliaakikko (oletan että siksi gluteeniton) vieras ymmärtää kyllä, miksi hänellä on eri tarjottavat. Tee suolaiseksi vaikka cocktailtikkuihin vihannes- ja lihapaloja (lihapulla, broilerpyörykkä, sopiva nakki, liha- ja broilerpyörykät pitää tietysti tehdä itse että käyvät allergikolle). Kinkkumuffinsseja saa ihan maukkaita myös kaikille käyviä.
Käykö gluteenittoman syöjälle puhdas kaura? (Tarkista ellet tiedä, osa keliaakikoista voi käyttää puhdas kaura-tuotteita, esim. Provena ja Puuppolan aito kaura -tuotemerkit - ja anteeksi jos selostan liian tarkasti, kun en tiedä, miten perillä olet asioista). Silloin kaikille käyväksi makeaksi saisi kaurakeksit ilman kananmunaa.
Jos teet täytekakun, munattomia ohjeita, joissa on vehnäjauhoa, löytyy esim. Myllyn parhaalta. Väliin vaikkapa maidoton kreemi ja marjoja / hilloa, päälle kiille ja reunoille marsipaania tai kuorruta koko komeus vaahtokarkkimassalla. Tai pidä kuppikakkujuhlat - tee kasa erilaisia muffinsseja erilaisilla täytteillä ja mausteilla ja runsailla kuorrutuksilla ja koristeluilla - onnistuu erityisruokavalioillakin.
Pari blogia vielä, joista löytyy ohjeita: tattariina.wordpress.com (omani, täällä kaikki ei soijatonta, mutta maidotonta ja munatonta ja usein myös gluteenitonta) sekä toinen rajoitetutherkut.vuodatus.net (gluteeniton-maidoton-munaton-soijaton).